Την επάνοδό της στο προσκήνιο επιχειρεί η Χρυσή Αυγή -χρησιμοποιώντας ως όχημα τη διπλή δολοφονία των μελών της στο Νέο Ηράκλειο-, με στόχο να εξαργυρώσει πολιτικά το σοκ που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία το στυγνό δολοφονικό χτύπημα.

Ήδη μάλιστα στο site της Χ.Α. έχει αναρτηθεί και η σχετική πρόσκληση-αφίσα για τους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. 

Ετσι, ρούχα και τρόφιμα στην μνήμη του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη θα διανείμει η Χρυσή Αυγή, το προσεχές Σάββατο, με το ακροδεξιό κόμμα να δηλώνει πως «οι εκδηλώσεις αυτές αποτελούν ένα ακόμα μνημόσυνο για τους δύο ήρωες».

Σε ανακοίνωση της η ΧΑ επισημαίνει πως στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα μοιρασθούν τρόφιμα και ρούχα τα οποία θα αγοράσουν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές, ενώ μάλιστα καλούν τους πολίτες να συνεισφέρουν και οι ίδιοι εθελοντικά.

Κρίσιμο τεστ για τη Χρυσή Αυγή θα είναι ο βαθμός ανταπόκρισης των πολιτών στη σαββατιάτικη διανομή τροφίμων, καθώς τα γραφεία της παρέμειναν -ουσιαστικά- άδεια όλο το τελευταίο διάστημα που ακολούθησε τις συλλήψεις της ηγεσίας του κόμματος.

protothema.gr