Δεν είναι η βροχή που προκάλεσε τα προβλήματα στην Αττική-κυρίως στο κέντρο της Αθήνας.

Στην πλειοψηφία τους τα περιστατικά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο κρατικός μηχανισμός ήταν πτώσεις δέντρων σε περιοχές του δήμου Αθηναίων (Παγκράτι, Πολύγωνο, Αμπελόκηποι) και – κυρίως- το σοβαρό περιστατικό του τραυματισμού οδηγού ταξί από υπόστεγο που έπεσε στο όχημά του ενώ βρισκόταν εν κινήσει στη λεωφόρο Υμηττού, κοντά στο Α΄Κοιμητήριο.

Μέχρι και τη μία το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε δεχτεί 45 κλήσεις, το 90% των οποίων αφορούσε σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τον αέρα και τα υπόλοιπα για αντλήσεις υδάτων ή απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.

Πώς όμως προκλήθηκαν τόσο σοβαρές ζημιές;

«Έλα ντε! Δεν φύσηξε πια και τόσο πολύ», λέει στο newpost, η αντιδήμαρχος Αθηναίων, υπεύθυνη για θέματα Πολεοδομίας, Έυα Κοντοσταθάκου.

Όπως εξηγεί: «Από τον τομέα Πρασίνου μας ενημέρωσαν οι γεωπόνοι πως η παρατεταμένη ξηρασία του καλοκαιριού έκανε τα δέντρα ευάλωτα. Όσον αφορά στο στέγαστρο που έπεσε, πρόκειται για κατασκευή που βρισκόταν σε δώμα, στον έκτο όροφο πολυκατοικίας. Τα συνεργεία του δήμου βρίσκονται στο σημείο και αναμένονται οι μηχανικοί για να διενεργήσουν αυτοψία. Αν επρόκειτο για αυθαίρετη κατασκευή μέσα σε 10 ημέρες θα επιβληθούν οι κυρώσεις».

Κλειστός ο σταθμός ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο από πτώση δέντρου

Στις γραμμές του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου έπεσε ένα δέντρο-λόγω του δυνατού αέρα- λίγο μετά τις 10 και μισή το πρωί.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο σταθμός παραμένει κλειστός καθώς είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση απομάκρυνσης του πεσμένου δέντρου από τις γραμμές.

Τα δρομολόγια γίνονται μόνο μέχρι τη Νέα Ιωνία, και συνεχίζουν από το σταθμό Ειρήνη.

«Βομβαρδισμένο» τοπίο η παραλία της Καλαμάτας

Τεράστια κύματα, λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων, «χτυπούν» από χθες το βράδυ την παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας.

Η άμμος έφθασε μέχρι τη Ναυαρίνου, ενώ τα κύματα ξήλωσαν ομπρέλες και κατασκευές που είχαν παραμείνει στην παραλία από το καλοκαίρι

Ψαχνά: Η κακοκαιρία τον έστειλε στο νοσοκομείο

Ήταν στις 10 το πρωί όταν πήγαινε στην δουλειά του με το αυτοκίνητο του. Πρόκειται για έναν 45χρονο στην περιοχή Πεθαμένος.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες, το αυτοκίνητο του έφυγε από τον δρόμο και έπεσε σε χαντάκι.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές από τα Ψαχνά, βρέθηκαν στο σημείο. Ο άτυχος άντρας είχε τις αισθήσεις του αλλά δεν μπορούσε να βγει από το όχημα.

Μέσα σε λίγα λεπτά τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο και αμέσως με ασθενοφόρο, μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Ψαχνών.

Σύμφωνα με τους γιατρούς είναι καλά στην υγεία του.

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, ο καιρός θα επιδεινωθεί και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι και τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, μέχρι και το απόγευμα τις Τετάρτης προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

Η κακοκαιρία, θα συνεχιστεί μέχρι και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/291343/mpoyrini-diarkeias-me-polla-problhmata-mexri-thn-pempth#ixzz2jrwj7ESq

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook