Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθηνών θεωρεί ότι ο κ. Πελεγρίνης συγκαλύπτει την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και ότι πρέπει να ελεγχθεί για παράβαση καθήκοντος
Έρευνα που θα αφορά στον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Θ. Πελεγρίνη, και το ενδεχόμενο να έχει τελέσει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή», που αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το συμβούλιο -σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα- με την ανακοίνωσή του καταλογίζει στον κ. Πελεγρίνη σοβαρότατες ευθύνες για την κατάσταση στο Ίδρυμα και καλεί τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο να τον ελέγξει.

Ουσιαστικά, το Συμβούλιο θεωρεί ότι ο κ. Πελεγρίνης συγκαλύπτει την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και ότι πρέπει να ελεγχθεί για παράβαση καθήκοντος.

Μεταξύ άλλων, το συμβούλιο με την ανακοίνωσή του καταλογίζει στον κ. Πελεγρίνη ότι: «Δεν διασφάλισε την κατά το δυνατόν ομαλή εκπαιδευτική και ερευνητική λειτουργία στο ΕΚΠΑ παρά την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, δεν απαίτησε και δεν εξασφάλισε την παρουσία προσωπικού ασφαλείας εκ των διοικητικών υπαλλήλων στις υπηρεσίες του Ιδρύματος καίτοι αυτό ήταν απόφαση της Συγκλήτου, δεν προστάτευσε την ακώλυτη πρόσβαση της ακαδημαϊκής κοινότητας στους χώρους του Ιδρύματος, δεν προέβη σε εντολή για άμεση και καθολική αξιολόγηση του προσωπικού ούτε και είχε επιβάλει την κατά τον νόμο πάγια αξιολόγησή του ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα χάσει το Ιδρυμα λόγω της διαθεσιμότητας τους άξιους υπαλλήλους που έχει ανάγκη».

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Πελεγρίνης κάνει λόγο για «συκοφαντίες».

Οι σοβαρές, ωστόσο, καταγγελίες αποτελούν πλέον αντικείμενο έρευνας, την οποία θα διενεργήσει η κρατική ασφάλεια και μάλιστα το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με την εντολή που έχει λάβει.

Να σημειωθεί ότι ότι η καταγγελία του Πανεπιστημίου Αθηνών συσχετίζεται με ήδη υπάρχουσα προκαταρκτική εξέταση που έχει ως αντικείμενο να διακριβώσει εάν από την αναστολή λειτουργίας πανεπιστημίων προκύπτουν αδικήματα όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος.

Η εν λόγω έρευνα είχε διαταχθεί μετά από αναφορά του υπουργού Παιδείας, Κων. Αρβανιτόπουλου, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook