Τοις μετρητοίς πληρώνουν από σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, προκειμένου να υποβάλλονται σε αρμοδίως συνταγογραφημένες εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις, καθώς ο κλάδος βρίσκεται σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών.

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αποδείξεις στο Ταμείο τους, ώστε να αποζημιωθούν.

Τα 250 διαγνωστικά κέντρα - μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΙΦΠΦΥ), από την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και για τις επόμενες επτά ημέρες, δεν θα καλύπτουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

«Σήμερα, ήδη στον 11ο μήνα του έτους, τα Διαγνωστικά Κέντρα έχουν πληρωθεί μόλις την προκαταβολή του τρίτου μήνα. Ταυτόχρονα, δε, εκκρεμεί η αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη (2007-2011) που είναι πλέον του 80%, και η εκκαθάριση του 2012, συνολικής αξίας 450 εκατ.» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΙΔΙΚ και της ΠΕΙΦΠΦΥ.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση επισημαίνουν ότι θα προχωρούν σε εβδομαδιαίες επισχέσεις παροχής υπηρεσιών, για όσο διάστημα παραμένουν απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ.

protothema.gr