Ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Ν. Καλογερής απέστειλε το παρακάτω κείμενο – απάντηση σε σχόλιο του δημοσιογράφου Κ. Συλιγάρδου το οποίο δημοσιεύτηκε στο flashnews.gr, στη στήλη οι συντάκτες σχολιάζουν (δείτε εδώ)

Η απάντηση του κ. Καλογερή έχει ως εξής:

Αγαπητέ Κώστα,  χωρίς να διαπραγματεύομαι το δικαίωμά μου να παρίσταμαι και να συμπαρίσταμαι όπου και όταν εγώ το κρίνω, σε ενημερώνω ότι δεν βρέθηκα στον χώρο της αγροτικής κινητοποίησης για να ψαρέψω σε θολά νερά όπως υπαινίσσεσαι. Απλά βγαίνοντας από το γραφείο μου συνάντησα φίλους αγρότες από τη Μεσσαρά ο ένας εκ των οποίων ήταν μεταξύ των 93 που ήταν υπόδικοι στη δίκη που διεξαγόταν εκείνη την ώρα, και όπως ήταν φυσικό η κουβέντα μας περιστράφηκε γύρω από αυτό το θέμα.

Όσον αφορά στο επίθετο “μνημονιακός” που μου προσάπτεις πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι μόνο με την συνεργασία της Ε.Ε. είναι δυνατόν να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να διορθωθούν οι στρεβλώσεις και οι παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά από 10ετίες λαϊκισμού, κομματικοκρατίας και πελατειακής διακυβέρνησης.

Ως προς τις συνέπειες της εφαρμογής του μνημονίου (και της λανθασμένης πιθανότατα συνταγής που επιλέχθηκε για τη χώρα), εγώ όπως και κάθε έλληνας που είδε το επίπεδο διαβίωσής του να καταβαραθρώνεται, ασφαλώς και δεν είμαι ευχαριστημένος, επίτρεψέ μου όμως να σου πω ότι ο εχθρός του κακού είναι το χειρότερο. Κανείς δεν είναι σε θέση να τεκμηριώσει ότι αν δεν είχαμε μπει στο μνημόνιο η κατάσταση θα ήταν καλύτερη. Ενδεχομένως θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη, και πάντως δεν θεωρώ ότι κάποιος με αντίθετη άποψη από τη δική μου, έχει αποδεδειγμένα δικαιωθεί.

Διότι παραμένει αναπάντητο το ερώτημα το οποίο έθεσε μόλις προχθές όχι η τρόικα ή η μνημονιακή κυβέρνηση αλλά ο Μανόλης Γλέζος, για το πού θα βρεθούν τα χρήματα για να κυβερνηθεί η χώρα χωρίς δανειακές συμβάσεις. Η περίπτωση της Κύπρου, που αναμένοντας τον «Μόσκοβο να φέρει το σεφέρι» χρεοκόπησε για πέντε «ψωροδίς», θεωρώ ότι ήταν ένα πικρό μάθημα για όλους μας.

Όσο αφορά δε στην πολιτική της Περιφέρειας τα τρία αυτά χρόνια που η κοινωνία της Κρήτης μας εμπιστεύθηκε, είναι πράγματι γεγονός ότι δεν την ανακηρύξαμε σε κάστρο-σύμβολο αντιμνημονιακού αγώνα, όπως αρκετοί ίσως θα επιθυμούσαν. Εμείς απλά επικεντρωθήκαμε στο να κάνουμε τη δουλειά μας όσο καλύτερα μπορούσαμε, φροντίζοντας παράλληλα όσο είναι δυνατόν τις ευπαθείς ομάδες των συμπατριωτών μας που επλήγησαν από την κρίση. Και στο σημείο αυτό θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι, αν οι Κρητικοί μας εμπιστευτούν το τιμόνι της περιφέρειας για μια ακόμα θητεία, είτε υπάρχει μνημόνιο είτε όχι -όπως όλοι ευχόμαστε- εμείς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο θα δουλέψουμε.

Και είμαι σίγουρος ότι και εσύ συμφωνείς ότι αν σε αυτή τη χώρα έκαναν όλοι τη δουλειά τους με συνέπεια και υπευθυνότητα, θα είχαμε αποφύγει και τρόικες και μνημόνια.

Με εκτίμηση
Νίκος Καλογερής
Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook