Από αλλού ξεκίνησε η κουβέντα στη βουλή και αλλού κατέληξε. Σε απάντηση για τις απεντάξεις έργων από την Κρήτη ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έβγαλε την είδηση.

Στους πρώτους μήνες του 2014 θα δημοπρατηθεί το αεροδρόμιο Καστελίου ύψους 800 εκατ. ευρώ.

Ουσιαστικά ο υπουργός συνέδεσε Αεροδρόμιο και Βόρειο Οδικό Άξονα, ωστόσο γνωρίζουν όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ πως πρόκειται για έργα που απαιτούν μερικά δις για να γίνουν στο σύνολο τους, άρα ειδικά στην παρούσα συγκυρία φαντάζουν σχεδόν ανέφικτα.

Να σημειώσουμε πως η τοποθέτηση Χρυσοχοϊδη έγινε μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου Μ. Κεφαλογιάννη για τις απεντάξεις έργων από το τρέχον ΠΕΠ Κρήτης.

 Σύμφωνα με την ερώτηση Κεφαλογιάννη, απεντάχθηκαν τέσσερα οδικά έργα του νησιού ύψους 185 εκ. ευρώ.

Ο Μ. Χρυσοχοίδης δεν θέλησε να απαντήσει ξεκάθαρα άφησε όμως αιχμές σε βάρος του… συντρόφου του Περιφερειάρχη Κρήτης λέγοντας πως «Βγήκαν έργα που δεν είχαν ωριμότητα ή δεν είχαν καν υπογραφεί συμβάσεις» και συμπλήρωσε με νόημα «Οι τοπικοί άρχοντες οφείλουν να είναι επιμελείς για να μπορούν να απορροφούν τα χρήματα που τους δίνονται».

Κοκορομαχίες με φόντο σημαντικά αναπτυξιακά έργα της Κρήτης, την ώρα που ανθρώπινες ψυχές χάνονται στο οδικό δίκτυο του νησιού. 

Απαιτείται από όλες τις πλευρές μια υπεύθυνη στάση είτε πρόκειται για την κεντρική εξουσία είτε για τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

flashnews.gr/ Μ. Αλεξάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook