Tο Περιφερειακό Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΔΒΜ της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, όπως είναι γνωστό, υλοποιεί και συντονίζει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leonardo da Vinci «Tools to support clients self-reliance», σε συνεργασία με τους φορείς Voivodeship Labour Office (Περιφερειακό Γραφείο Εργασίας του Katowice Πολωνίας) και Ostfold PPT από την πόλη Moss της Νορβηγίας.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος πραγματοποιήθηκε διακρατική συνάντηση για το σχέδιο στο Katowice, από τις 16 έως τις 20 Απριλίου.

Η συνάντηση εστίασε:

• Στη λήψη απόφασης από όλους τους φορείς του σχεδίου για την οριστική μορφή του τελικού προϊόντος του προγράμματος (δημιουργία οδηγού – φυλλαδίου για το όλο πρόγραμμα και δημιουργία υλικού που θα συμπεριλαμβάνεται σε CD-ROM).

• Στην ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών.

Κατά τις εργασίες της συνάντησης αναλύθηκε η μεθοδολογία εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και υποστήριξης των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών.

Ο Eλληνας συντονιστής παρουσίασε παραδείγματα καλών πρακτικών, μεθόδους και εργαλεία συμβουλευτικής που εφαρμόζονται στην ελληνική πραγματικότητα.

Η ξενάγηση στο πολωνικό Γραφείο Ευρέσεως Eργασίας παρουσίασε τον τρόπο εργασίας και τον τρόπο που υποστηρίζουν τους ανέργους και τις κοινωνικά αποκλεισμένες ομάδες.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο 2011. Τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί η τελική συνάντηση για το σχέδιο στην έδρα του συντονιστή φορέα του προγράμματος.

Η ομάδα έργου που συμμετείχε στη διακρατική συνάντηση, επιστρέφοντας ενημέρωσε τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο για τα αποτελέσματά της.

Στη σύσκεψη αυτή έγινε και ένας καταρχήν σχεδιασμός για την οργάνωση του τελευταίου εργαστηρίου των εταίρων, όπου θα πραγματοποιηθεί και η τελική επεξεργασία των προϊόντων του προγράμματος.

Ως στόχος της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, στις 19, 20 και 21 Ιουνίου, τέθηκε η αξιοποίηση της ευρωπαϊκής εμπειρίας προς όφελος των ανέργων και των ευάλωτων γενικότερα ομάδων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

express.gr

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook