Μία πρώην καθηγήτρια θρησκευτικών κατηγορείται για το βιασμό 14χρονου μαθητή της.

Την 27χρονη Αμάντα Ίλες βαραίνουν δύο κατηγορίες βιασμού, αφού φέρεται να βίασε τον μαθητή της, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2012-2013, σε σχολείο Καθολικών στη Νέα Υόρκη.

Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούνιο, λίγο μετά τη λήξη του σχολικού έτους και λίγο πριν εκείνη παραιτηθεί και μετακομίσει στην Καλιφόρνια,

Στο σχολείο δεν έχει δημιουργηθεί θέμα, αφού η καθηγήτρια έχει αποχωρήσει και ο μαθητής έχει αλλάξει σχολείο.

Οι γονείς του παιδιού ήταν αυτοί που πήγαν στην αστυνομία, όταν ανακάλυψαν βίντεο και φωτογραφίες των σεξουαλικών περιπτύξεων της καθηγήτριας με τον ανήλικο, στο κινητό του τηλέφωνο, διαπιστώνοντας με θλιβερό τρόπο τη σχέση τους.

“Είναι τρομακτικό να ξέρεις ότι ένα άτομο που είναι τόσο κοντά σου κάνει κάτι τέτοιο, γιατί πραγματικά δεν φαινόταν καθόλου ότι είναι τέτοιος άνθρωπος” δήλωσε μία από τις μαθήτριες της Ίλες.

Το σχολείο δεν είχε ιδέα για το περιστατικό, μέχρι προσφάτως που δημοσιοποιήθηκε, με αφορμή την καταγγελία.

Η καθηγήτρια επέστρεψε από την Καλιφόρνια στη Νέα Υόρκη, μόλις της αποδόθηκαν οι κατηγορίες και παραδόθηκε στις αρχές. Αφέθηκε ελεύθερη καταβάλλοντας εγγύηση ύψους 25.000 δολαρίων. Η ίδια δήλωσε αθώα στις κατηγορίες που την βαραίνουν.

Το σχολείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τη λύπη του για το περιστατικό, τονίζει ότι οι μαθητές είναι πάντα η προταιρεότητά του και το προσωπικό του δηλώνει ότι είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με τις αρχές, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook