Η Ρωσία καταδίκασε χθες τη "δυσανάλογη" χρήση βίας στη Λιβύη από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Συμμαχίας δεν είχαν για στόχο το Λίβυο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Οι δηλώσεις των μελών της Συμμαχίας, σύμφωνα με τις οποίες τα πλήγματα κατά της Λιβύης δεν έχουν ως στόχο την εξόντωση του Καντάφι και των μελών της οικογένειάς του προκαλούν σοβαρές αμφιβολίες", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

"Η δυσανάλογη χρήση βίας υπερβαίνει την απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η οποία δεν προβλέπει, κατ' ουδένα τρόπο, την αλλαγή του καθεστώτος στη Λιβύη και προκαλεί (...) το θάνατο αθώων", προστίθεται στο κείμενο.

Ένας εκπρόσωπος του λιβυκού καθεστώτος δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο Καντάφι γλίτωσε από αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στην οποία όμως σκοτώθηκαν ο γιος του και τρία εγγόνια του. Το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι έγιναν αεροπορικές επιδρομές, διαψεύδοντας όμως ότι είχαν ως στόχο την οικογένεια του Καντάφι.