Ένας άντρας 65 χρόνων από τον Βόλο, έλαβε τη Δευτέρα έγγραφο από την Εισαγγελία Στρατοδικείων Θεσσαλονίκης, στο οποίο αναγραφόταν ότι ... όφειλε να παρουσιαστεί σε στρατιωτική μονάδα, έτσι ώστε να υπηρετήσει τη θητεία του.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ο άντρας ήταν καταχωρημένος στους ανυπότακτους και σε περίπτωση που δεν παρουσιαζόταν, θα κινδύνευε με κυρώσεις. Ειδικότερα, είχε κριθεί ένοχος, ως κατηγορούμενος ανυποταξίας και μάλιστα σε καιρό γενικής επιστράτευσης.

«Δεν πίστευα στα μάτια μου με αυτά που διάβαζα. Αρχικά τα έχασα νομίζοντας ότι κάποιος μου κάνει πλάκα. Όταν κατάλαβα ότι επρόκειτο για επίσημο έγγραφο άρχισα πλέον να ψάχνομαι, αναζητώντας τις αρμόδιες υπηρεσίες για να διορθώσουν το μέγα λάθος», επισήμανε ο ίδιος.

Όπως αποδείχτηκε, επρόκειτο περί λάθους, το οποίο και εντοπίστηκε γρήγορα, αφού η συγκεκριμένη έγγραφη ειδοποίηση προοριζόταν για άλλον άντρα με το ίδιο επίθετο, αλλά διαφορετικό μητρώνυμο.

«Ευτυχώς που με μία δεύτερη ματιά και συνομιλώντας με τις αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώθηκε το λάθος και έτσι δεν χρειάστηκε μεγαλύτερο ψάξιμο για να αναζητηθεί η πραγματική αλήθεια», είπε ο ηλικιωμένος.

Στην πραγματικότητα, μάλιστα, ο ίδιος είχε υπηρετήσει κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα τη θητεία του κατά την περίοδο της Χούντας και απολύθηκε με το βαθμό του Ανθυπολοχαγου

protothema.gr