Προ των πυλών βρίσκεται η δημοπράτηση της λιμνοδεξαμενής στην περιοχή \”Κουτέλα\” του οικισμού Στερνών της Δημοτικής Ενότητας Κόφινα, καθώς ανατέθηκαν από το δήμο Γόρτυνας και παραδίδονται εντός των ημερών, δυο συμπληρωματικές μελέτες, οι οποίες ήταν απαραίτητες προκειμένου να επιτευχθεί η ωρίμανση του έργου.

Μόλις η Δημοτική Αρχή Γόρτυνας πάρει στα χέρια της τις μελέτες \’\’Συμπληρωματική Γεωτεχνική Μελέτη για την αναμόρφωση της γεωμετρίας του αναχώματος και των υλικών στεγάνωσης της λιμνοδεξαμενής \’\’ και \”Συμπληρωματική Υδραυλική Μελέτη για τον σχεδιασμό έργων προσωρινής εκτροπής χείμαρρου και επένδυσης πρανών από Λιθορριπή\” θα μπορεί να ζητήσει από την Περιφέρεια Κρήτης την άμεση δημοπράτηση του έργου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για την ευρύτερη περιοχή και θα συμβάλει καταλυτικά στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας που μαστίζει την νοτιοανατολική μεσαρά.

Σε δηλώσεις του αναφορικά με το θέμα, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, επισήμανε πως ένα έργο πνοής για το δήμο βρίσκεται λίγο πριν τη δημοπράτηση. Επίσης ο Δήμαρχος ανέφερε πως η Δημοτική Αρχή έπραξε στο ακέραιο το καθήκον της και έφερε σε πέρας το τεχνικό κομμάτι που της αναλογούσε και πως πλέον περιμένει από την Πολιτεία να υλοποιήσει τον σχεδιασμό της κατασκευής της λιμνοδεξαμενής Στερνών.

\”Με την ολοκλήρωση και παραλαβή των δυο μελετών που έχουμε ήδη αναθέσει, το έργο θα είναι ώριμο για να δημοπρατηθεί. Η κατασκευή της λιμνοδεξαμενής Στερνών θα λύσει το αρδευτικό πρόβλημα της γύρω περιοχής και θα συμβάλει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής\” συμπλήρωσε ο κ. Σχοιναράκης.

Να σημειωθεί πως η λιμνοδεξαμενή των Στερνών έχει αρχικό προϋπολογισμό 3,4 εκατ. ευρώ και η δημοπράτησή του έργου υπολογίζεται να ανακοινωθεί πριν την εκπνοή του 2013.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook