Η επιχείρηση – \”σκούπα\” που έγινε στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου με στόχο να βρεθούν πρόβατα που είχαν κλαπεί το τελευταίο διάστημα έφερε αποτέλεσμα. 
Αστυνομικοί του ΤΑΕ και του Α.Τ. της περιοχής εξιχνίασαν υπόθεση ζωοκλοπής που είχε σημειωθεί τα πρώτα 24ωρα του Νοέμβρη. 
Συγκεκριμένα εντόπισαν τόσο τα ζώα όσο και εργαλεία που είχαν κλαπεί από 68χρονο. Δράστης σύμφωνα με τις πληροφορίες φαίνεται πως είναι ένας 35χρονος κτηνοτρόφος. 
Οι προσπάθειες των αρχών συνεχίζονται προς την ίδια κατεύθυνση. 
Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει:
\”Εξιχνιάστηκε, χθες (12.11.2013), ακόμη μία υπόθεση ζωοκλοπής, η οποία διαπράχθηκε, σε περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, από 35χρονο ημεδαπό.
Σύμφωνα με καταγγελία 68χρονου ημεδαπού, άγνωστοι δράστες, εισήλθαν στο ποιμνιοστάσιο που διατηρεί σε αγροτική περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος και αφαίρεσαν δεκαέξι (16) πρόβατα, συνολικής χρηματικής αξίας δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ. 
Στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση του φαινομένου της ζωοκλοπής, οργανώθηκε χθες (12.11.2013) το πρωί, συντονισμένη επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έλεγχος, στο ποιμνιοστάσιο του 35χρονου, όπου βρέθηκαν δέκα (10) πρόβατα τα οποία και αναγνωρίστηκαν με απόλυτη βεβαιότητα από τον 68χρονο, ενώ σε έρευνα στην οικία του, βρέθηκε και κατασχέθηκε, ως παρανόμως κατεχόμενη μία κυνηγετική καραμπίνα. 
Σε βάρος του 35χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ζωοκλοπή, ενώ συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου.
Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.\”

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook