Μία… περίεργη κλήση δέχτηκαν πυροσβέστες στην Αυστρία. Φυσικά, επρόκειτο για φωτιά που είχε ξεσπάσει σε διαμέρισμα, όμως, ο τρόπος που προκλήθηκε προκάλεσε σωρεία ευφάνταστων δημοσιευμάτων στον αυστριακό Τύπο.

Με βάση τοπικά μέσα ενημέρωσης, όλα ξεκίνησαν όταν μία μηχανική συσκευή καθαρισμού ενεργοποιήθηκε από μόνη της και καταστράφηκε επάνω στα μάτια της κουζίνας. Το περιστατικό περιγράφεται ως «αυτοκτονία ενός ρομπότ» και μάλιστα, ο Τύπος σχολιάζει πως το μηχάνημα είχε βαρεθεί από τον συνεχή καθαρισμό και έτσι, έδωσε… τέλος στην ζωή του.

Σύμφωνα με έναν πυροσβέστη που κλήθηκε στο σημείο, ο ιδιοκτήτης του ρομπότ το χρησιμοποίησε για να μαζέψει κάποια δημητριακά που είχαν χυθεί επάνω στον πάγκο της κουζίνας και αφού τελείωσε, το έσβησε, αλλά το άφησε στην ίδια θέση.

«Κατά κάποιο τρόπο φαίνεται ότι το ίδιο επανενεργοποιήθηκε και άρχισε να καθαρίζει κατά μήκος του πάγκου, μέχρι που βρέθηκε επάνω σε ένα ζεστό μάτι της κουζίνας που είχε διατηρήσει υψηλή θερμοκρασία, καθώς λίγο πριν ο ιδιοκτήτης φύγει από το σπίτι του είχε μαγειρέψει. Αυτό ήταν και το τέλος του», είπε ο πυροσβέστης.

«Πολύ γρήγορα άρχισε να λιώνει με αποτέλεσμα να κολλήσει επάνω στην εστία της κουζίνας και στη συνέχεια να πάρει φωτιά. Όταν φτάσαμε, το ρομπότ είχε γίνει στάχτη», πρόσθεσε.

«Δεν ξέρω για τους ισχυρισμούς περί αυτοκτονίας του ρομπότ, αλλά ο ιδιοκτήτης του σπιτιού επιμένει ότι η συσκευή ήταν απενεργοποιημένη. Συνεπώς, παραμένει μυστήριο το πώς ενεργοποιήθηκε και πήρε φωτιά», σχολίασε.

Σημειώνεται πως για να καθαρίσει η πυροσβεστική χρειάστηκε μια ώρα, ενώ το διαμέρισμα δεν είναι πλέον κατοικήσιμο εξαιτίας του πολύ καπνού.

Ο ιδιοκτήτης σπιτιού δήλωσε: « Η εταιρεία των εν λόγω ρομπότ πουλάει επικίνδυνες συσκευές. Θα την μηνύσω και θα ζητήσω αποζημίωση. Το σπίτι μου έχει καταστραφεί».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook