Από σήμερα, Παρασκευή, ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν την Κυριακή.
Οι πύλες του ιδρύματος θα ανοίγουν όπως κάθε χρόνο το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ, ενώ την περιφρούρηση του κτιρίου έχουν αναλάβουν φοιτητές και καθηγητές.
Το ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων & Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 καλεί τα μέλη του, τους εργαζόμενους και τη νεολαία στις εκδηλώσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο του εορτασμού. 
«Σήμερα, 40 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε, για: \”Ψωμί -Παιδεία -Ελευθερία\”, αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο, για την αντιμετώπιση και ανατροπή της πολιτικής κάθε ξένου και ντόπιου κέντρου εξουσίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου.
Μεταξύ άλλων, στην αίθουσα Γκίνη στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων θα παρουσιαστεί έκθεση ντοκουμέντων και θα προβληθεί η ταινία «Εδώ Πολυτεχνείο». 
Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα ξεκινήσει στις 15:00 της Κυριακής, ενώ τουλάχιστον 7 χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, απόφαση που πάρθηκε μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Οι δυνάμεις θα αναπτυχθούν από το Πολυτεχνείο μέχρι την αμερικανική πρεσβεία, ενώ μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τον φόνο του Παύλου Φύσσα, αλλά και των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, αποφασίστηκε να περιφρουρηθούν κεντρικά γραφεία του κόμματος σε περίπτωση που διαδηλωτές θελήσουν να αποκοπούν από το μπλοκ και να προξενήσουν επεισόδια. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, αφού υπάρχουν πληροφορίες ότι μετά από την αμερικανική πρεσβεία οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν προς την Αγία Παρασκευή. 
Όπως γίνεται αντιληπτό, το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο για το τριήμερο με την Τροχαία να καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. 
Τα μέτρα θα εφαρμοστούν από σήμερα Παρασκευή όταν θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδούς γύρω από το Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος. Το ίδιο θα ισχύει και για το Σάββατο.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα επεκταθούν σταδιακά την Κυριακή, ημέρα της πορείας, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησιών, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.
Όπως αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η Αστυνομία, οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Επιπλέον, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook