Ένα επιβατικό τρένο έπεσε επάνω σε μια αγέλη ελεφάντων την ώρα που κινούνταν επάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές στην ανατολική Ινδία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά επτά ζώα, ανάμεσα στα οποία δύο μικρά.
Σύμφωνα με τον υπουργό Δασοκομίας Hiten Burman δεν ήταν το πρώτο παρόμοιο δυστύχημα, όμως ήταν το χειρότερο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, γράφει η Daily Mail.
Το τρένο ταξίδευε με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα, διασχίζοντας το δάσος Chapramari κοντά στο Εθνικό Πάρκο Gorumara, όταν έπεσε επάνω στην αγέλη που αποτελούνταν από περίπου 40 ελέφαντες.
«Η αγέλη διασκορπίστηκε όμως επέστρεψε στις σιδηροδρομικές γραμμές και έμεινε εκεί για αρκετή ώρα, προτού απομακρυνθεί από τους δασοφύλακες και τους υπαλλήλους του σιδηρόδρομου, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο μετά το δυστύχημα» σημείωσε ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι σιδηροδρομική εταιρεία έχει αγνοήσει τις εκκλήσεις του υπουργείου να μειωθεί η ταχύτητα με την οποία κινούνται τα τρένα μέσα στην περιοχή όπου ζουν οι ελέφαντες.
Ο ακτιβιστής Animesh Basu από την οργάνωση Himalayan Nature and Adventure Foundation υποστήριξε ότι από το 2004 έχουν σκοτωθεί σε παρόμοια δυστυχήματα τουλάχιστον 50 ελέφαντες.
Ο πληθυσμός των άγριων ελεφάντων στην Ινδία υπολογίστηκε πρόσφατα σε 26.000. 
(Φωτογραφία αρχείου)
newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook