Κατηγορηματικά αντίθετος με τη λήψη νέων μέτρων λιτότητας εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι ενδεχόμενη λήψη τέτοιων μέτρων θα είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα.

«Ο ελληνικός λαός έχει κάνει τεράστιες θυσίες και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί τι μέτρα θα πρέπει να εφαρμόσουμε για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό, εάν όντως υπάρχει», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας και συμπλήρωσε: «Προσπαθούμε να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι η προσαρμογή μέχρι τώρα ήταν τόσο τεράστια που δεν μπορούμε να λάβουμε νέα μέτρα λιτότητας, δεν μπορούμε να μειώσουμε περαιτέρω το βιοτικό επίπεδο του λαού».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η Κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη διορθωτικών μέτρων που έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο, τα οποία είναι πρόθυμη να λάβει, άλλα όχι μέτρα λιτότητας. 

«Για αυτό αργούμε τόσο πολύ να καταλήξουμε τώρα σε αυτή την αναθεώρηση. Είμαστε αρκετά προσεκτικοί. Δεν χρειάζονται μέτρα λιτότητας. Είναι επικίνδυνα. Θα πρέπει να επιτρέψουμε να τεθούν σε λειτουργία οι αυτόματοι σταθεροποιητές», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.