Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοιγκού με πιθανότερη ημερομηνία στις 3-4 Δεκεμβρίου.

Ο Ρώσος αξιωματούχος του Πούτιν θα έχει επαφές με τον Έλληνα ομόλογό του Δ. Αβραμόπουλο και συζητήσεις για διάφορα θέματα ειδικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες εικάζεται ότι ανάμεσα στα θέματα που θα εξεταστούν θα βρίσκεται και η υπογραφή συμφωνίας για την υποστήριξη, των αερόστρωμνων Zubr (μεγάλα αποβατικά σκάφη ταχείας κίνησης ) και για τους S-300, οι οποίοι να θυμίσουμε ότι θα πραγματοποιήσουν βολή στις 11 Δεκεμβρίου στο Πεδίο Βολής Κρήτης.

Λέγεται ότι ενδέχεται να συζητηθεί και η αναβάθμιση των βλημάτων των TOR-M1 που διαθέτουμε. Όσο για τα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού ΒΜ-3 που ήταν να αγοραστούν από την Ελλάδα πριν από χρόνια έχει περάσει στην ιστορία καθώς το Ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενδιαφέρεται μόνο για τη συντήρηση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων που διαθέτει και δεν δύναται να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για προμήθειες νέων οπλικών συστημάτων.

Παρά το γεγονός ότι ανήκουμε στο ΝΑΤΟ η Αθήνα ενδιαφέρεται να έχει διπλωματικές σχέσεις με το Κρεμλίνο καθώς υπάρχουν κοινά συμφέροντα στα ενεργειακά θέματα και όχι μόνο.

newpost.gr