Υλικά

• 500γρ. σαλιγκάρια
• 700γρ. αγκινάρες
• 100γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 150γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
• 100γρ. ημίλιαστη ντομάτα, ψιλοκομμένη
• 100γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδου
• Χυμό από 1 λεμόνι
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Βράζουμε τα σαλιγκάρια σε νερό με λίγο ξύδι και αλάτι. Τα κρυώνουμε και τα καθαρίζουμε. 

Παράλληλα, καθαρίζουμε τις αγκινάρες, τις ξεπλένουμε και τις βράζουμε για 10 λεπτά. 

Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το μάραθο. Προσθέτουμε και τα σαλιγκάρια και την ημίλιαστη ντομάτα και τα «μυρίζουμε» για 5 λεπτά όλα μαζί. Συνεχίζουμε με το σκόρδο και τις αγκινάρες και ρίχνουμε 300 ml. νερό. 

Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το λεμόνι και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. 

Ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα και κατόπιν αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε.