Σήμερα, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και ώρα 17.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία η «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» τα εγκαίνια του Παιδικού Ξενώνα Φιλοξενίας του Συλλόγου, ο οποίος βρίσκεται εντός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί παρουσία φορέων, χορηγών, διοικήσεων νοσοκομείων, μελών και φίλων του Συλλόγου.

Η ανέγερση του Παιδικού Ξενώνα Φιλοξενίας «Η Ηλιαχτίδα» στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου αποτέλεσε μεγάλο όραμα του Συλλόγου, το οποίο ξεκίνησε το έτος 2008 και ολοκληρώθηκε σήμερα.
Είναι ένα έργο που πραγματοποιήθηκε με πολύ κόπο, αγάπη και με την οικονομική στήριξη των Μελών και Φίλων του Συλλόγου Ηλιαχτίδα.

Το έργο αυτό δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί χωρίς την άψογη συνεργασία με τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, ενώ ολοκληρώθηκε και εξοπλίσθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ο Ξενώνας προορίζεται για τη δωρεάν φιλοξενία των οικογενειών και των παιδιών που νοσηλεύονται στην Κλινική Αιματολογίας - Ογκολογίας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου και αποτελεί δωρεά του Συλλόγου ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ στο ΠΑΓΝΗ.

Διαθέτει 6 πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 12 άτομα. Περιλαμβάνει επίσης, πλήρως εξοπλισμένη κοινόχρηστη κουζίνα, χώρους αναψυχής και ξεκούρασης για τους ενήλικες, παιδότοπο για την ψυχαγωγία των μικρών ασθενών, αίθουσα διδασκαλίας- internet, οργανωμένο χώρο πλυντηρίων-στεγνωτηρίων, όπως επίσης και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και εξυπηρέτησης των αναγκών δράσης της εθελοντικής Ομάδας της Ηλιαχτίδας.

Για τη λειτουργία του ξενώνα έχει συσταθεί, με απόφαση Διοικητή ΠΑΓΝΗ, 5μελής Διοικούσα Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν δύο μέλη του Συλλόγου.