Ο «πατήρ Ποιμένας» της μονής Μυρελαίου στην Παιανία, που έσπασε τα μηχανάκια της AGB με την εμφάνισή του στην εκπομπή «Κάτι ψήνεται» είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, ένας «λύκος με ένδυμα προβάτου».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Espresso, χαρακτηριστική είναι η εγκύκλιος που υπογράφει τον Σεπτέμβριο του 2012 ο μητροπολίτης της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, στην οποία η Ιερά Μονή Μυρελαίου και οι ρασοφόροι της χαρακτηρίζονται «λύκος με ένδυμα προβάτου».

Στην εγκύκλιο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι:

«Αγαπητοί μου αδελφοί,

Εδώ και μερικά χρόνια έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή μας, στα όρια Παιανίας και Κορωπίου, στις υπώρειες του Υμηττού, κάποιοι μοναχοί, οι οποίοι μάλιστα έχουν ιδρύσει και μονή με το όνομα Μονή Μυρελαίου. Επειδή η όλη παρουσία τους έχει αρκετά απασχολήσει και την Εκκλησία της Ελλάδος στο παρελθόν και τώρα τη Μητρόπολή μας, πολλοί δε εκ των πιστών είτε παρασύρονται είτε απορούν και διερωτούνται περί της παραπάνω Μονής, αισθάνομαι την ευθύνη ως ο κανονικός μητροπολίτης των Μεσογείων και της Λαυρεωτικής, έξω από φατριασμούς και εμπάθειες, να απευθυνθώ στην αγάπη σας και να σας ενημερώσω σχετικώς.

Η εν λόγω υπόθεση αποτελεί ίσως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα στην περιοχή μας αυτό τον καιρό και θα πρέπει ιδιαίτερα να το προσέξετε. Και τούτο διότι οι συγκεκριμένοι κληρικοί με επικεφαλής κάποιον π. Ποιμένα δυστυχώς συγκαλύπτουν την ιδιόμορφη παρασυναγωγική τους εκκλησιαστική ταυτότητα, με αποτέλεσμα να παραπλανάται και να παρασύρεται πολύς ανυποψίαστος κόσμος, ακόμη και κάποιοι ιερείς.

Να ξέρετε, πίσω από τη γλυκύτητα των λόγων, τα τραπεζώματα, τις αφηγήσεις για εικόνες που μυροβλύζουν, τις παρηγορητικές προσευχές κρύβεται ένα μεγάλο και επικίνδυνο ψέμα: οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν ανήκουν σε καμία κανονική Εκκλησία, στερούνται κανονικής επισκοπικής ευλογίας και ως εκ τούτου ούτε στον Χριστό, τον οποίο επαγγέλλονται, ανήκουν, οι δε μυστηριακές τους πράξεις δεν αναγνωρίζονται από καμμία κανονική Εκκλησία και από κανένα μοναστήρι του Αγίου Όρους. Δυστυχώς, ανήκουν στον εαυτό τους και καπηλεύονται την Εκκλησία και την πίστη του λαού.

Οι μοναχοί αυτοί, αφού κυριολεκτικά αναστάτωσαν τη Μητρόπολη Χαλκίδος, εδιώχθησαν από τον κανονικό μητροπολίτη, κ. Χρυσόστομο και τελικώς εγκαταστάθηκαν στην επαρχία μας. Κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι η εκκλησιαστική τους αρχή. Λέγεται ότι έχουν σχέση με τον αυτοανακηρυχθέντα Πατριάρχη, σχισματικό Μητροπολίτη Κιέβου Φιλάρετο. Εμάς μας το διέψευσαν. Εμφανίζονται εγγεγραμμένοι σε κάποια Μητρόπολη, αλλά ούτε ο μητροπολίτης τους γνωρίζει ούτε με την άδειά του έχουν φύγει. Ακούμε ότι συχνά μνημονεύουν το δικό μου όνομα ως Αρχιεπίσκοπό τους. Αυτό όμως λειτουργεί μόνο παραπλανητικά, δεδομένου ότι δεν διακονούν κάτω από την ευλογία μου».

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον πατέρα Ποιμένα για όσα του καταλογίζουν, ωστόσο, εκείνος αρνήθηκε να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση.