H Eλληνική Ομάδα Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.) Ηρακλείου, με πρωτοβουλία του Τμήματος Ανθρωπιστικών Αποστολών,και μετά από προσπάθειες μηνών για την συγκέντρωση του απαραίτητου ποσού, εξόπλισε 20 ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης με αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης τύπου BONPET.

\”Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τα μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών (έδρα Μελβούρνη) για την συνεισφορά τους, τον Σύλλογο Ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών PALSO Ν.Ηρακλείου, και κάθε συμπολίτη μας για την αμέριστη υποστήριξη.

H προμήθεια των συστημάτων πυρόσβεσης έγινε από τον τοπικό εμπορικό αντιπρόσωπο της ΒΟΝΡΕΤ κ. Καλαφατάκη Ζαχαρία και την εταιρεία KLF SYSTEMS.\”

Εκτιμώντας το τεράστιο έργο που επιτελεί το Ε.Κ.Α.Β. Κρήτης και παράλληλα γνωρίζοντας την ύψιστη σημασία της ασφάλειας του διασώστη, επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα συστήματα που είναι πλέον σε χρήση παρέχοντας επιπλέον ασφάλεια στα πληρώματα των ασθενοφόρων και τους διακομισθέντες ασθενείς.

Προφίλ ΕΟΔ

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι μια Πανελλήνια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση με έδρα τη Θεσσαλονίκη, 34 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, και πάνω από 3.000 εθελοντές.

Σκοπός της ΕΟΔ είναι η παροχή βοήθειας σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών (σεισμοί, πλημμύρες κτλ) όσο και η έρευνα και διάσωση μεμονωμένων ατόμων ή ομάδων που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Το Παράρτημα Ηρακλείου στελεχώθηκε τον Οκτώβριο 2011,και σήμερα αριθμεί 70 ενεργά μέλη. Κάποιες από τις δράσεις μας αφορούν σε Υγειονομικές καλύψεις εκδηλώσεων/δραστηριοτήτων,σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών σε φορείς, Ασκήσεις Σεισμού σε σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης , Αιμοδοσίες, Περιβαλλοντικές Δράσεις, Ανθρωπιστικές Δράσεις στήριξης των οικονομικά ασθενών,κλπ.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ηρακλείου

Νικ. Λεμονάκη 13-15

Μαλάδες

Email: [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook