Πρώτη δημοσίευση: 17:27

Σύσσωμη παραιτήθηκε σήμερα η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος για παράταση των κινητοποιήσεών τους.

Τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος παρέδωσαν σήμερα έπειτα από επεισοδιακή συνεδρίασή τους, τις παραιτήσεις τους στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από το πανεπιστήμιο Αθηνών, αιτία για την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ήταν οι πρώτες πρόχειρες λίστες από το ΑΣΕΠ με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ που μπαίνουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, αλλά και ο φόβος επέμβασης της αστυνομίας στα κτίρια του πανεπιστημίου τις επόμενες ημέρες και εφόσον η απεργία συνεχισθεί.

Ο κ. Πελεγρίνης εξουσιοδοτήθηκε έτσι ώστε τις επόμενες ώρες να ορισθεί ραντεβού μαζί με αντιπροσωπεία της Συγκλήτου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και να βρεθεί μια λύση.

\”Θέλουμε ν\’ ανοίξουμε το Πανεπιστήμιο. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μαθήματα αλλά όχι σε καθεστώς αστυνομοκρατίας\”, είπε μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κλειστό όλη την εβδομάδα το Καποδιστριακό

Αποφασίστηκαν 2 επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τους διοικητικούς αλλά και να ζητηθεί η συμβολή στον αγώνα τους από τις Συγκλητους του ΕΜΠ και Πανεπιστημίου Αθηνών αναστέλλοντας καθολικά την λειτουργία των πανεπιστημίων.

\’Ηδη από το ΑΣΕΠ ανακοινώθηκαν οι πρώτες πρόχειρες λίστες του με τη μοριοδότηση των υπαλλήλων των οκτώ ανωτάτων ιδρυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας.

Η απεργία θα γίνει με βάση το σχετικό πλαίσιο των προηγούμενων εβδομάδων της, δηλαδή με περιφρούρηση όλων των εισόδων των Ιδρυμάτων, ώστε να μην εισέρχονται σ΄αυτά φοιτητές ή καθηγητές στα αμφιθέατρά τους.

Δυο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αποφάσισαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι απεργούν και σήμερα, ενώ ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι τα Πανεπιστήμια που είναι κλειστά θα ανοίξουν και το εξάμηνο θα σωθεί.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν έχει αποκλείσει επέμβαση της αστυνομίας, αφού όπως είπε εφόσον και οι καθηγητές και οι φοιτητές εξέφρασαν τη βούληση να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια, από εκεί και πέρα δεν θα μπορεί να παρεμποδιστεί η ακαδημαϊκή λειτουργία των Πανεπιστημίων.

Πάντως, και οι εννέα σχολές του ΕΜΠ τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών, γεγονός που αποτελεί ένα επιπλέον εμπόδιο στην έναρξη των μαθημάτων και των εξετάσεων.

Την προηγουμενη βδομάδα το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή των υπαλλήλων με την οποία ζητούσαν να ακυρωθεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.

με πληροφορίες από newsit.gr/ capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook