Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων καλεί όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους του Νομού, τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Χανίων, επιτροπές αγώνα, αγρότες και αγρότισσες σε σύσκεψη την Πέμπτη 21 Νοέμβρη στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων για να συζητήσουν και να οργανώσουν την δράση τους το επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Η επίθεση που δέχονται οι μικροί και μεσαίοι αγρότες είναι ολομέτωπη αφού από την μία έχουν να αντιμετωπίσουν την αντιαγροτική πολιτική της ΚΑΠ και από την άλλη όλα τα υπόλοιπα μέτρα της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που πλήττουν και τον υπόλοιπο λαό. Το νέο φορολογικό για τα αγροτεμάχια, ο αποχαρακτηρισμός των βοσκοτόπων, η ζημιά στην ελαιοπαραγωγή, ο μεγάλος αριθμός των ανασφάλιστων αγροτών, οι χαμηλές τιμές και τα απούλητα προϊόντα είναι τα κύρια ζητήματα που απασχολούν κάθε μικρό και μεσαίο αγρότη και αγρότισσα αυτή την στιγμή. Απέναντι σε αυτά δεν μπορούν να περιμένουν κανενός είδους σωτήρες, ο μόνος δρόμος είναι να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους.

Οργανωμένα, δυναμικά και μαζικά να διεκδικήσουν όλα αυτά που βγάζουν με τον ιδρώτα τους αλλά τους τα παίρνουν οι μεγαλέμποροι, οι πολυεθνικές είτε άμεσα είτε μέσα από τις διευκολύνσεις που τους δίνουν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ εις βάρος φυσικά των αγροτών και του υπόλοιπου λαού.