Μετά από σαρωτικό έλεγχο που έκαναν οι υπηρεσίες του δήμου Πατρέων στους φακέλους των δικαιούχων, προέκυψε πως δέκα άτομα λάμβαναν προνοιακά επιδόματα ινσουλινοεξαρτώμενων με πλαστά δικαιολογητικά.

Πλέον η υπόθεση οδηγείται στη Δικαιοσύνη, καθώς μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, η υπόθεση των πλαστών δικαιολογητικών εστάλη από τον δήμο στην Εσαγγελία Πλημμελειοδικών Πάτρας, για περαιτέρω διερεύνηση.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας, Θεοχάρης Μασσαράς, ο έλεγχος θα συνεχιστεί και στα υπόλοιπα προνοιακά επιδόματα, έως ότου ξεκαθαρίσει, πλήρως, το τοπίο. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο θα ελεγχθούν συνολικά 13 κατηγορίες χορήγησης επιδομάτων και 5.100 φάκελοι.

Σύμφωνα με το thebest.gr, μετά τους ελέγχους έγινε διακοπή 109 επιδομάτων. Ο έλεγχος διήρκεσε τέσσερις μήνες και είχε τα εξής αποτελέσματα:

-10 επιδόματα διακόπηκαν λόγω μη γνησιότητας των πιστοποιητικών. Η υπόθεση εστάλη στον Εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση.

-27 επιδόματα διακόπηκαν γιατί αφορούσαν εργαζομένους, συνταξιούχους ή περιπτώσεις που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τη γνωμάτευση του ΚΕΠΑ.

-5 επιδόματα ανεστάλησαν λόγω λήξης γνωματεύσεων του ΚΕΠΑ.

-4 επιδόματα μεταφέρθηκαν σε άλλους δήμους λόγω αίτησης των δικαιούχων.

-52 επιδόματα διακόπηκαν γιατί δεν εμφανίστηκαν οι δικαιούχοι, για προσκόμιση δικαιολογητικών παρότι τους ζητήθηκαν.

-11 επιδόματα διακόπηκαν γιατί οι δικαιούχοι δεν έχουν υποβάλει ακόμα αίτηση προς το ΚΕΠΑ.

-186 άτομα συνεχίζουν να παίρνουν επίδομα ινσουλινοεξαρτωμένων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook