Πολλά 24ωρα αναμένεται να διαρκέσει η γενική επιφυλακή στην ΕΛ.ΑΣ. με τον φόβο αιματηρής ένοπλης επίθεσης εναντίον αστυνομικού στόχου. Οι αξιωματικοί μάλιστα μιλούν για «σχεδόν βεβαιότητα» σε σχέση με τα σχέδια των δραστών να χτυπήσουν άμεσα αστυνομικούς σαν «συμπληρωματικό» κτύπημα της αιματηρής επίθεσης εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής πριν από 20 ημέρες. Σχετική ενημέρωση για τον κίνδυνο ένοπλου κτυπήματος φέρεται να έχει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας.

Παραμένει άγνωστο αν ο συναγερμός σχετίζεται και με τα τέσσερα Καλάσνικοφ, τις δέκα χειροβομβίδες και τα 752 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων που βρέθηκαν προ τριημέρου, από έναν κυνηγό, σε βαρέλι, επιμελώς θαμμένα, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στο «Βήμα» σημείωσαν: «Εξετάζουμε σοβαρά και την πιθανότητα τα κρυμμένα όπλα να σχετίζονται με ένοπλες οργανώσεις. Το αμπαλάζ των όπλων θυμίζουν σχετικά ευρήματα σε οπλοστάσια εγχώριων οργανώσεων σε διαμερίσματα ή σε υπαίθριες περιοχές της Πολυτεχνειούπολης, στον Υμηττό κ.α. Όμως η βαλλιστική έρευνα θα μας δώσει σχετικές σαφείς κατευθύνσεις αφού βεβαίως υπάρχει και η περίπτωση οι κάτοχοι των όπλων να ήταν έλληνες ή αλλοδαποί ποινικοί…»

Στην περίπτωση που επαληθευθεί το σενάριο για οργάνωση αντάρτικου πόλης, υπολογίζεται ότι ένας τέτοιος μεγάλος αριθμός καλάσνικοφ ίσως να χρησιμοποιείτο σε κτύπημα κατά αστυνομικής υπηρεσίας αντίστοιχης με την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009.

Εκείνο που θεωρείται πάντως βέβαιο ότι ο «συναγερμός» στην Αστυνομία δεν προέρχεται μόνο από κατηγορίες εναντίον αξιωματικών που περιέχονται στην προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την επίθεση εναντίον μελών της Χρυσής Αυγής αλλά και από άλλες πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Ήδη έχουν ζητηθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας σε αστυνομικούς στόχους και υπάρχει κατάσταση γενικής επιφυλακής. Σημειώνεται ότι παρόμοιος συναγερμός είχε υπάρξει και προ διμήνου και οι αστυνομικές πηγές φέρεται να επαληθεύθηκαν από την αιματηρή επίθεση στο Νέο Ηράκλειο. Όμως τώρα μιλούν για «ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο».

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook