Υλικά

• 400 γρ. μπίζι (όσπριο)
• 170 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο
• 180 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 2 κ. σούπας αλεύρι
• 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ, βρέχουμε το μπίζι σε χλιαρό νερό με λίγο αλάτι. Την επόμενη μέρα, αλλάζουμε το νερό και βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει.

Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και την ντομάτα. Φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί.

Τέλος, ανακατεύουμε σ’ένα ποτήρι το χυμό λεμονιού με το αλεύρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε, διορθώνουμε τη γεύση αν χρειαστεί και σερβίρουμε.