Έντεκα επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών έβαλε στο στόχαστρό τους ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.
Την παραγγελία έδωσε ο εισαγγελέας Αργύρης Δημόπουλος μετά από αναφορά – καταγγελία που έκανε ο «πρωταγωνιστής» της μεγάλης κομπίνας που αποκαλύφθηκε το 2001, Νίκος Κασιμάτης.
Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ που ανέλαβανα την έρευνα θα ελέγξουν, μεταξύ άλλων, εάν τελέστηκαν τα αδικήματα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.
Στην αναφορά του ο Κασιμάτης, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, κατονομάζει επιθεωρητές – ορισμένοι εκ των οποίων βρίσκονται εν ενεργεία – ότι «έκαναν τα στραβά μάτια» στον έλεγχο περίπου 70 εφοριακών οι οποίοι σύμφωνα με την καταγγελία είχαν εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ. 
Κατά τη διάρκεια της έρευνας, σύμφωνα με τον Αγγελιόφορο, αναμένεται να γίνει και άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους επιθεωρητές προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook