Θα μπορούσε να είναι η είδηση της χρονιάς όταν συνέβη,  στην κατηγορία των περίεργων! «Νεαρός άνδρας, που εργαζόταν ως μόνιμος διοικητικός υπάλληλος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, με 14 χρόνια προϋπηρεσίας παραιτήθηκε, για να φτιάξει τα σαπούνια του».

Παραιτήθηκε και δεν το μετάνιωσε ποτέ, ακόμα κι αν σήμερα πεινούσε, είπε μιλώντας στο MadeinCreta. Aντιθέτως νιώθει περήφανος καθώς έκανε την προσωπική του επανάσταση σε μια εποχή που το Δημόσιο ήταν ο \”Θεός\” της Ελλάδας.

Κι όμως, ο Γιάννης Σκραφνάκης δεν υπολόγισε τίποτα, τον είχε κουράσει το σύστημα και όλα τα «ωραία» που έβλεπε και με πολύ κομψό τρόπο περιέγραψε στο MadeinCreta.     

\”Δεν μπορούσα άλλο τη στασιμότητα, τη μοιρολατρία και παραιτήθηκα από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ύστερα από 14 χρόνια. Ήμουν μόνιμος διοικητικός υπάλληλος και είχα μπει ως τελειόφοιτος σχολής του υπουργείου υγείας. Εργαζόμουν  στην αρχή στην κεντρική αποστείρωση του νοσοκομείου. 

Στο δημόσιο ζήσαμε την εποχή του βολέματος χωρίς να μπούμε στη διαδικασία να δούμε πως αυτό θα γίνει καλύτερο. Οι περισσότεροι στο δημόσιο, ήθελαν να κερδίσουν περισσότερα από το κράτος – δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.

\"Γιάννης

Και δε φταίει μόνο η πολιτεία αλλά και ο συνδικαλισμός. Οι άνθρωποι που εκπροσωπούσαν τους εργαζόμενους. Από κανέναν και ποτέ δεν εφαρμόστηκε ένα μοντέλο ανάπτυξης, λειτουργικό, ευέλικτο και κυρίως χρήσιμο στους πολίτες. 

Εγώ πήγαινα στη δουλειά μου και φοβόμουν. Δεν έκανα αυτό που έλεγε το οργανόγραμμα, προσπαθούσα για το καλύτερο.

Όταν ήμουν στη γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων έλεγα ότι από εδώ δεν πρέπει να φεύγει ο κόσμος και να μας βρίζει. Το γραφείο όπου εργαζόμασταν δεν ήταν δικό  μας, είναι του κόσμου».

Με αυτή την αντίληψη το 2005 είπε «άντε γεια» στο δημόσιο για να  φτιάξει σαπούνια με ελαιόλαδο.

Πώς να μην το πουν τρελό; Η \”τρέλα\” της οικογένειας συνεχίστηκε όμως.

Αυτή τη φορά από τη σύζυγό του κ. Γιάννη Σκραφνάκη, την Άννα Καζάνα, η οποία παραιτήθηκε από διευθυντική θέση ξενοδοχείου, όπου εργαζόταν, για να βοηθήσει το σύζυγό της, να μεγαλώσει τα παιδιά της και να νιώσει πραγματικά ελεύθερη και απελευθερωμένη από όλα αυτά που την καταπίεζαν εν ώρα εργασίας. Η κ. Άννα όταν αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο της στα ξενοδοχεία, πλησίαζε τα 20 χρόνια προϋπηρεσίας.

\"\"

\"Γιάννης

«Η μονάδα παραγωγής του \”evergetikon\” δημιουργήθηκε το 2005. Θέλαμε να είναι ένα έργο του φωτός, μια δουλειά του ήλιου και της φύσης της Κρήτης. Από τη δουλειά μας πλούσιοι δεν έχουμε γίνει, μπορούμε απλά, αν πάμε μια επίσκεψη να κρατάμε ένα κουτί γλυκά. Ακόμα όμως και αν σήμερα πεινούσα, πάλι δε θα το μετάνιωνα\”, συμπλήρωσε ο κ. Γιάννης Σκραφνάκης και συνέχισε:

\”Υπάρχουν πολλά συστατικά στη φύση που μπορούν να λειτουργήσουν θετικά στο δέρμα και έχουν ευεργετική δράση. Η φιλοσοφία μας είναι, ανεξάρτητα από το κόστος των υλικών, να δημιουργήσουμε προϊόντα αξίας, 100% φυσικά, με λίγους κωδικούς και πολλές ιδιότητες το κάθε ένα. Προϊόντα που αφορούν από μικρά παιδιά μέχρι  ηλικιωμένους ανθρώπους.

Δε θέλουμε ανθρώπους που να χρησιμοποιούν το ένα προϊόν μετά το άλλο. Θέλουμε κάποια προϊόντα αξίας, φυσικά, με πολλές ιδιότητες, που μας χρειάζονται και μπορούν να έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στο πρόσωπο και το σώμα\”, σημείωσε.

madeincreta.gr – Κορίνα Καφετζοπούλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook