«Απόλαυσε την παραμονή σου στη φυλακή». Με αυτό το σχόλιο ο ομογενής Κρις Σωτηρίου δέχθηκε την απόφαση δικαστηρίου της Μελβούρνης που απέρριψε έφεση της πρώην συζύγου του.

Η 46χρονη Βίκυ Σωτηρίου έχει βρεθεί ένοχη από δικαστήριο που έκρινε ότι συνωμότησε με τον εραστή της Άρη Δημητράκη για να σκοτώσουν τον άνδρα της ανήμερα της επετείου των γενεθλίων του.

Η ομογενής καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη και βρίσκεται στη φυλακή από τον Νοέμβριο του 2011, υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ. 

Η Σωτηρίου έκανε έφεση κατά της σε βάρος της απόφαση, η οποία όμως απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Είχε αρχικά αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην απόπειρα δολοφονίας του άνδρα της καταθέτοντας στο δικαστήριο ότι ο εραστής της Άρης Δημητράκης λειτούργησε αυτοβούλως, λόγω ζήλιας.

Όπως αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης από την κατάθεση που έδωσε ο εραστής της Σωτηρίου όχι μόνο είχε πλήρη γνώση του σχεδίου εξόντωσης του άνδρα της, αλλά ήταν αυτή που αρχικά το ανέφερε στον Δημητράκη τον Φεβρουάριο του 2009 και αυτή που λίγες ώρες πριν την απόπειρα δολοφονίας συναντήθηκε με τον Δημητράκη για να του δώσει το μαχαίρι που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον σύζυγό της

Η απόπειρα δολοφονίας του Κρις Σωτηρίου συγκλόνισε την ελληνική παροικία της Μελβούρνης μιας και το ζεύγος Σωτηρίου θεωρούνταν ευτυχισμένο και δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι υπήρχαν προβλήματα στον γάμο τους.

Ο σύζυγος Κρις Σωτηρίου είχε δηλώσει στο δικαστήριο, ότι του ήταν αδιανόητο να πιστέψει πως η σύζυγός του που έδειχνε ότι τον αγαπούσε στην ουσία σχεδίαζε τον θάνατό του.

Ο εραστής της Σωτηρίου, Άρης Δημητράκης εκτίει ήδη 5χρονη ποινή φυλάκισης.

newsbeast.gr