Αν και αναμενόμενη, η καταιγίδα που έπληξε τη Σάμο, το πρωϊνό της 22ας Νοεμβρίου, έπληξε ιδιαίτερα την πόλη της Σάμου.

Η καταιγίδα χτύπησε ιδιαίτερα το κέντρο της πρωτεύουσας με ισχυρότατος ανέμους και έντονη βροχόπτωση αλλά και μερική χαλαζόπτωση, προκαλώντας το σπάσιμο δέντρων κατά μήκος της παραλιακής, των βιτρίνων καταστημάτων, τραπεζοκαθισμάτων ενώ έσκισε και παράσυρε μακριά, τέντες καφετεριών, κεραμίδια από σκεπές οικιών.

Ακόμη και παρμπρίζ σταθμευμένων αυτοκινήτων καταστράφηκαν όταν προσέκρουσαν σε αυτά βαριά αντικείμενα που είχαν παραδοθεί στη δίνη του ανέμου.

Στο κτίριο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης υποχώρησε η μεγάλη βαριά σιδερένια καγκελόπορτα που οδηγεί στον αύλειο χώρο του κτιρίου, σπάζοντας τις μαρμάρινες κολώνες που τη στήριζαν!

Ο ισχυρός άνεμος κατέστρεψε και την "Βιβλιοστάση" που εξυπηρετούσε στη διάθεση δωρεάν βιβλίων. Σε επικοινωνία με τους αντιδημάρχους των Δημοτικών Ενοτήτων Βαθέος, Καρλοβάσου, Πυθαγορείου και Μαραθοκάμπου αλλά και προέδρους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του νησιού μας, διαπιστώσαμε και επαληθεύσαμε, πέραν της περιοχής του ξενοδοχείου "Δόρυσσα" όπου έσπασαν κλαδιά δέντρων, δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός της πόλης της Σάμου και τα δύσκολα 15 λεπτά.

katastrofessamos 17

katastrofessamos 16

katastrofessamos 15

katastrofessamos 14

katastrofessamos 13

katastrofessamos 12

katastrofessamos 11

katastrofessamos 10

katastrofessamos 8

katastrofessamos 7

katastrofessamos 6

katastrofessamos 5

katastrofessamos 4

katastrofessamos 3

katastrofessamos 2

katastrofessamos 1

samostimes.gr