Το Xbox One, η νέα κονσόλα παιχνιδιών της Microsoft κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ και άλλες 12 χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, η Ιταλία, η Γερμανία και η Ισπανία, αλλά δεν αναμένεται επίσημα στη χώρα μας νωρίτερα από τις αρχές του επόμενου έτους.

Το νέο Xbox υλοποιεί τον σχεδιασμό της Microsoft που θέλει να προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία οικιακής διασκέδασης και επικοινωνίας. Παιχνίδια, ψυχαγωγικό περιεχόμενο και βιντεοκλήσεις, συνδυάζονται σε ένα περιβάλλον χρήσης που έχει σχεδιαστεί από την αρχή.

Στις σημαντικές καινοτομίες της νέας κονσόλας περιλαμβάνεται και το λειτουργικό σύστημα, το οποίο αποτελείται από τρία διαφορετικά υποσυστήματα, τα οποία “τρέχουν” μαζί, επιτρέποντας την παράλληλη εκτέλεση διαφορετικών εφαρμογών. Ετσι, μπορείς να παίζεις ένα παιχνίδι, την ίδια στιγμή που σε ένα μέρος της οθόνης προβάλλεται κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα ή να συνομιλείς μέσω Skype ενώ βλέπεις μια ταινία.

\"\"

Το ένα από τα τρία λειτουργικά συστήματα που συνυπάρχουν πίσω από το περιβάλλον χρήσης, με τα γνωστά πια από τα Windows 8 “ζωντανά” εικονίδια, αφορά στην εκτέλεση των παιχνιδιών, το άλλο – μια τροποποιημένη έκδοση των Windows – σε εφαρμογές περιεχομένου και το τρίτο στην ομαλή και γρήγορη εναλλαγή μεταξύ παιχνιδιών και εφαρμογών.

Μεγάλο μέρος της διαφορετικής εμπειρίας χρήσης που θέλει να δώσει στους καταναλωτές η Microsoft με το νέο Xbox βασίζεται στη δυνατότητα ελέγχου της κονσόλας μέσω φωνητικών εντολών και κινήσεων, όπως και στην αναγνώριση του κάθε χρήστη, προκειμένου το περιβάλλον και οι ρυθμίσεις να προσαρμόζονται αυτόματα στις προτιμήσεις του.

Γι\’ αυτό και στο πακέτο του Xbox One περιλαμβάνεται πλέον το νέο Kinect, το αναβαθμισμένο σύστημα με κάμερες και αισθητήρες που επιτρέπει την αναγνώριση της φωνής, του προσώπου και των κινήσεων.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook