Μπορεί οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να πήραν μαζί πρωϊνό, το Σάββατο στο Βερολίνο, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα οι δύο τους εμφανίστηκαν με μάλλον αποκλίνουσες θέσεις για το ενδεχόμενο ενός νέου πακέτου για την Ελλάδα.
Ο γερμανός υπουργός που προηγήθηκε του Αντώνη Σαμαρά στο Συνέδριο της εφημερίδας Sueddeutche Zeitung υπαινίχθηκε ότι ένα νέο πακέτο, προφανώς με όρους, θα καταστεί απαραίτητο για την Ελλάδα. «Πρέπει να παραμείνουμε στη συμφωνία που ήδη έχουμε» απάντησε, λίγη ώρα αργότερα ο κ. Σαμαράς, από το ίδιο βήμα. 
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ενεργοποιεί την απόφαση των ευρωπαίων για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους (η λέξη «κούρεμα», προφανώς δεν ακούστηκε, καθώς την έχει αποκηρύξει η γερμανική κυβέρνηση). «Αυτό θα είναι αρκετό, δεν χρειάζεται νέο πρόγραμμα» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
Στις ερωτήσεις που ακολούθησαν της ομιλίας του, αποτυπώθηκε η αγωνία της γερμανικής κοινής γνώμης για την κυβερνητική σταθερότητα στην Ελλάδα.
Ο κ. Σαμαράς ρωτήθηκε, δύο φορές μάλιστα, για το εάν η κυβέρνηση του αντέχει. Ο ίδιος επέμεινε ότι η δικομματική είναι ισχυρή, έβαλε… στοίχημα – όταν ρωτήθηκε – ότι θα είναι πρωθυπουργός στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και, υπό προϋποθέσεις, θα παρακολουθήσει τις προσπάθειες της εθνικής Ελλάδος και, κυρίως, επιβεβαίωσε ότι οι ζυμώσεις για «ενίσχυση» της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Σχολιάζοντας εμμέσως την αποχώρηση της Θεοδώρας Τζάκρη, που καταγράφηκε από τα γερμανικά ΜΜΕ, ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς όπως είπε υπάρχουν βουλευτές… έτοιμοι να βοηθήσουν την προσπάθεια!
newpost.gr/Τάσος Τσιφόρος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook