Οριακό προβάδισμα 0,7% για τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Μέτρον Ανάλυσης για το Έθνος της Κυριακής.

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,9% έναντι 29,2% της ΝΔ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,9%, η Χρυσή Αυγή 10%, η ΔΗΜΑΡ 3,7%, το ΚΚΕ 5,9%, το ΛΑΟΣ 1,45%, οι Οικολόγοι- Πράσινοι 2,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,8%, άλλο κόμμα 3,6%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι ο Αντώνης Σαμαράς με 33%, ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 16% ενώ ο ...«κανένας» συγκεντρώνει 36%.

Το 82% θεωρεί άδικη την φορολογία των ακινήτων ενώ το 56% πιστεύει ότι η εικόνα του Δημοσίου είναι χειρότερη.

Την ίδια ώρα, προβληματισμό προκαλούν τα ευρήματα του μηνιαίου βαρόμετρου της Metron Analysis, σύμφωνα με τα οποία η Χρυσή Αυγή.... ανακτά τις δυνάμεις της μετά τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο.Το μήνυμα προς τα κόμματα για δημοκρατική εγρήγορση μάλιστα είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οι συνεχείς αποκαλύψεις για τη δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης την οδήγησαν, προσωρινά όπως αποδεικνύεται, να χάσει μέρος από την εκλογική επιρροή της. Ωστόσο, η στυγερή δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής της έδωσε, σύμφωνα με το Έθνος, τη δυνατότητα να είναι το μόνο κόμμα που κερδίζει σχεδόν τρεις ποσοστιαίες μονάδες, φτάνοντας πάλι σε διψήφιο ποσοστό.

newpost.gr από Έθνος της Κυριακής