Την προέλευση των δεκάδων ευρημάτων που προέρχονται από στρατιωτικό υλικό, τα οποία ανακάλυψαν στο σπίτι ενός 52χρονου σε χωριό των Σερρών, προσπαθούν να εξακριβώσουν οι άνδρες της Ασφαλείας που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προέρχονται από κλοπές σε τουλάχιστον μια στρατιωτική μονάδα.

Ο 52χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών που του άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και του νόμου περί ραδιοσταθμών. Κι αυτό, γιατί στο σπίτι του βρέθηκαν μεταξύ άλλων ένα χάλκινο νόμισμα των Οθωμανικών χρόνων και άλλο ένα νόμισμα απροσδιόριστης προέλευσης, τα οποία εστάλησαν για εξέταση στην 12η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και στην ΚΗ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων αντίστοιχα, ενώ ερευνάται σε τι του χρησίμευε η μοτορόλα με τον φορτιστή της που κατείχε.

Στο σπίτι του δράστη, που ισχυρίστηκε ότι είναι συλλέκτης, βρέθηκαν 18 όπλα από τα οποία επτά είναι κυνηγητικά, τρία πολεμικά (ένα χωρίς κλείστρο και ένα με σπασμένο κοντάκι) πέντε πιστόλες, ένα πιστόλι κρότου, ένα αεροβόλο πιστόλι με φιάλη αερίου και ένα διαλυμένο περίστροφο. Βρέθηκαν, όμως, πολλά εξαρτήματα όπως ένας κορμός, ένα κινητό ουραίο, μια γεμιστήρα και πέντε μη εύχρηστες ή οξειδωμένες κάνες πολεμικού όπλου, ένας κορμός και τρεις κάννες κυνηγετικών όπλων και δυο χοάνες εκτόξευσης φωτοβολίδων.

Ο «συλλέκτης» είχε ακόμη στην κατοχή του μπαρούτι βάρους 335 γραμμαρίων, κυνηγετική πυρίτιδα βάρους 114 γραμμαρίων, δυο ανενεργές εκπαιδευτικές χειροβομβίδες, πέντε εκπαιδευτικές οπλοβομβίδες, 11 χρησιμοποιημένα βλήματα όλμου, 20 φωτοβολίδες, τέσσερις κροτίδες, τέσσερις συσκευασίες με χρησιμοποιημένα καπνογόνα και δακρυγόνα, δυο κουτάκια με κυνηγετικά καψύλλια, 75 κιλά χρησιμοποιημένους κάλυκες από φυσίγγια πολεμικών όπλων, 27 φυσίγγια πολεμικού όπλου, εννέα βλήματα πολυβόλου, 71 κυνηγετικά φυσίγγια και 53 φυσίγγια κρότου- αερίου! Τέλος, κατασχέθηκαν επτά ξιφολόγχες, ένα τόξο και ένα βέλος, πέντε κυνηγετικά μαχαίρια, οκτώ στρατιωτικά κράνη και οκτώ συσκευασίες με μαντηλάκια απολυμάνσεως στολών!

protothema.gr