Στην ημερίδα με τίτλο \”Κατάρτιση, Δια Βίου Μάθηση & Τοπική Ανάπτυξη\” που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο συμμετείχε η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη. Η Δήμαρχος Φαιστού προσκεκλημένη στην ημερίδα συμμετείχε στο στρογγυλό τραπέζι για \”Το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης\”. 
Ξεκινώντας την ομιλία της η Δήμαρχος αναφέρθηκε στην Καλή Πρακτική του Δήμου Φαιστού στα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης στα οποία συμμετέχουν από το 2011 που λειτουργούν έως και σήμερα πλήθος πολιτών. 
Ο Δήμος Φαιστού όπως τόνισε η Δήμαρχος αποτελεί τον πρώτο δήμο πανελλαδικά που ξεκίνησε τα προγράμματα ενηλίκων το 2011 εφαρμόζοντας ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων. Άλλωστε γι\’ αυτό το λόγο ο Δήμος Φαιστού έχει ανακηρυχθεί από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας ως Δήμος πρότυπο στη Δια Βίου Μάθηση στην Ελλάδα. 
Στη συνέχεια της ομιλίας της η Δήμαρχος αναφέρθηκε βήμα προς βήμα στον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Φαιστού προκειμένου και οι υπόλοιποι δήμοι του νομού που παρευρίσκονταν στην ημερίδα να ακολουθήσουν την επιτυχημένη πορεία του Δήμου Φαιστού. 
Η ημερίδα που διοργάνωσε η αναπτυξιακή εταιρεία του δήμου Μαλεβιζίου, η ΑΛΜΥΡΟΣ Α.Ε.Ο.Τ.Α. ήταν υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) και συμμετείχαν πολλά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης.
Η Δήμαρχος Φαιστού δήλωσε σχετικά \”Είμαι ιδιαίτερα περήφανη που ο Δήμος Φαιστού αποτελεί πρότυπο Δήμο πανελλαδικά για τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης και μπορέσαμε να δώσουμε τις κατευθυντήριες γραμμές και στους υπόλοιπους δήμους του νομού μας να ακολουθήσουν την πολύ καλή δουλειά που κάνουμε στον τομέα αυτό.
Άλλωστε διαθέτουμε την εμπειρία και αυτό έχει αναγνωριστεί και από το Υπουργείο Παιδείας εντάσσοντας το Δήμο Φαιστού στο Μοντέλο Σχεδιασμού των Τοπικών Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης των ΟΤΑ. Σκοπός μας είναι πραγματοποιηθούν όσα περισσότερα τμήματα σε πολλά και διαφορετικά εκπαιδευτικά αντικείμενα καλύπτοντας τις επιθυμίες όλων των πολιτών μας.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook