Υλικά

• 1,500 γρ. μπούτι χοιρινό (με το κόκκαλο)
• 50 γρ. φασκόμηλο
• 50 γρ. αγριορίγανη
• 50 γρ. θυμάρι
• 2 δαφνόφυλλα
• Αλάτι (ανάλογο)
• Κόκκους πιπεριών

Εκτέλεση

Αλατίζουμε αρκετά καλά το μπούτι και βάζουμε στο ψυγείο να το «πιάσει» το αλάτι για 12 ώρες.

Στη συνέχεια το βάζουμε στον ξυλόφουρνο, αφού πρώτα βάλουμε από κάτω μια σχάρα για να μην ακουμπάει το κρέας στο ταψί.

Ψήνουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά, ούτως ώστε να πάρει ωραία κρούστα και στη συνέχεια απλώνουμε τα ξύλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 15 λεπτά ακόμα. Όταν μαλακώσει το κρέας, βάζουμε φωτιά στα αρωματικά βότανα για να "καπνίσουν" το κρέας μας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και τυλίγουμε σε λαδόκολλα έχουμε απλώσει στον πάγκο. Αφήνουμε 30 λεπτά μέχρι να μυρίσει αρκετά και σερβίρουμε.