Υλικά

• 6 τεμ. Κυδώνια
• 800 γρ. ζάχαρη
• 800 ml. νερό
• 1 ξύλο κανέλας
• 2 τεμ. αστεροειδής γλυκάνισος
• 2 τεμ. γαρύφαλλο
• 1 δαφνόφυλλο
• 1/6 κ. γλυκού βανίλια

(για το γιαούρτι)

• 500 γρ. γιαούρτι
• 5 φύλλα ζελατίνης
• 200 γρ. ζάχαρη
• 300 γρ. γάλα
• 2 κ. σούπας βούτυρο γάλακτος

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα τέσσερα. 
Παράλληλα, ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα το σιρόπι και αφήνουμε να βράσει μόνο του για 1 λεπτό περίπου. 

Κατόπιν, προσθέτουμε τα κυδώνια, την κανέλα, το γλυκάνισο, τη δάφνη, το γαρύφαλλο και τη βανίλια. Σκεπάζουμε καλά και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 2 ώρες και 15 λεπτά. Αποσύρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι. 

Φτιάχνουμε την κρέμα γιαουρτιού ως εξής. Μουλιάζουμε σε κρύο νερό τις ζελατίνες. Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το βούτυρο και το γάλα και προσεκτικά το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Μόλις φουσκώσει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης, καλά στραγγισμένα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζελατίνα και να κρυώσει ελαφρά το μίγμα. 

Ρίχνουμε σταδιακά το γιαούρτι και ενσωματώνουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα και 30 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να παγώσει και να σφίξει η κρέμα. Σ

ερβίρουμε, βάζοντας στο κέντρο κάθε κυδωνιού, μια μπάλα από κρέμα γιαουρτιού και τελειώνουμε ραντίζοντας με λίγο σιρόπι.