"Η ανακοίνωση από μέρους του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της επιβολής πλαφόν στις ανώτατες τιμές πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης σε 13 νομούς της χώρας, μεταξύ των οποίων το Λασίθι και το Ρέθυμνο, αποτελεί την απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκρατηθούν οι τιμές λιανικής που σπάνε την τελευταία περίοδο το ένα ρεκόρ ανόδου μετά το άλλο.

Ωστόσο, ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Χρυσοχοΐδης, αγνοεί ότι και στους νομούς Ηρακλείου και Χανίων υπάρχει η ανάγκη ελέγχου των τιμών.

Σε κάθε περίπτωση, η επιβολή πλαφόν στην τιμή του τελικού προϊόντος στους 13 νομούς της χώρας μας δεν επιλύει το πρόβλημα, καθώς τα μονόπλευρα διοικητικά μέτρα κάθε άλλο παρά ελέγχουν τις πιθανές στρεβλώσεις της αγοράς, ενώ «στοχοποιούν» αδίκως τους πρατηριούχους.

Συνεπώς, το πλαφόν στο τελικό προϊόν οφείλει να συνδυαστεί με το σχεδιασμό για την επιβολή ελέγχων των τιμών σε όλα τα στάδια παραγωγής, επεξεργασίας, διανομής, αποθήκευσης, χονδρικής πώλησης και μεταπώλησης, αλλά και τη λήψη μέτρων με σκοπό την ομαλή λειτουργία του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά των υγρών καυσίμων
".