Την παραίτησή του από την πρωθυπουργία της Λετονίας υπέβαλε σήμερα ο κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, την ώρα που τα ερωτήματα για την πολύνεκρη κατάρρευση μεγάλου τμήματος της οροφής σε σούπερ μάρκετ στη Ρίγα, παραμένουν αναπάντητα.
Ο κ. Ντομπρόβσκις ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία με τους 54 νεκρούς και ανακοίνωσε την απόφασή του, επειτα από συνάντηση που είχε, νωρίτερα σήμερα, με τον πρόεδρο της χώρας, Άντρις Μπέρζινς.
Στις σύντομες δηλώσεις του, ο κ. Ντομπρόβσκις είπε ότι η Λετονία θα χρειαστεί μια κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο θα λάβει την υποστήριξη της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου, αλλά και θα επαναφέρει την ηρεμία στη χώρα.
Το τραγικό περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη καταστροφή που έπληξε τη Λετονία από τότε που ανέκτησε την ανεξαρτησία της, το 1991.
Οι πυροσβέστες και οι διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια του νεόδμητου (είχε κατασκευαστεί το 2011) καταστήματος, του οποίου η στέγη κατέρρευσε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.
Η αστυνομία διεξάγει ποινική έρευνα και εξετάζει τρεις εκδοχές, που επικεντρώνονται στο σχεδιασμό του κτιρίου, την κατασκευή του και τα πρόσθετα υλικά που είχαν τοποθετηθεί στη στέγη του.
 
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook