Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται από τον ΣΕΔΗΚ και το Υπουργείο Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Κύπρου, με συγχρηματοδότηση κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και 20% από Εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.
Την έναρξη στην ημερίδα της Λευκωσίας, που είχε ως θέμα την προβολή ελαιολάδου και διατροφικών προτύπων και προώθηση – εμπορία ελαιολάδου στην Κύπρο, έκανε ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΔΗΚ, Αντώνης Πρινιανάκης.
\” Ήταν μια εποικοδομητική εμπειρία που εντάσσεται στο γενικό σχεδιασμό του δήμου Γόρτυνας για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων. Ο δήμος Γόρτυνας ευχαριστεί τον Δρ Νίκο Μιχελάκη Επιστημονικό σύμβουλο του ΣΕΔΗΚ για την τιμή που μας έκανε να συμμετάσχουμε σε αυτές τις εκδηλώσεις.\” ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Γόρτυνας, κ. Πρινιανάκης.
Τις επόμενες 2 ημέρες πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις και διαγωνισμοί μαγειρικής για την κυπριακή διατροφή, το ελαιόλαδο και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας,στη Σκαρίνου και στο Ξενοδοχείο \”Ρόδον\” στον Ορεινό Αγρό αντίστοιχα.