Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 6μμ στο Σπίτι Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που διοργανωτής ήταν ο Σύλλογος Ρεθυμνίων Μικρασιατών.

Κατάμεστη η αίθουσα από ακροατές και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κκ Ευγένιος, εκπρόσωποι του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ο Υφυπουργός Εργασίας κ Κεγκέρογλου, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ Λιονή και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ Μαρινάκης.

Από τέσσερις ομιλητές παρουσιάστηκε η ιστορία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, από τα Ομηρικά χρόνια μέχρι τις μέρες της Μεγάλης Καταστροφής και της εγκατάστασης, αλλά και η Μικρασία σαν ιδέα μέσα στον νου και τις καρδιές των Ελλήνων.

Οι ομιλητές που παρουσίασαν το θέμα ήταν :
• κ Παρασκευάς Παναγιώτης (Ιστορικός – Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Χανίων – Συγγραφέας),
• κ Κόλλια Βίκυ (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος),
• κ Συριανόγλου Παρασκευάς (Συγγραφέας – Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών) και
• κ Φρυγανάκης Γιώργος (Φιλόλογος – Συγγραφέας).

Ιδιαίτερες οι συγκινήσεις του ακροατηρίου μα η εμφάνιση του Μουσικού Εργαστηρίου του Συλλόγου ήρθε κι απάλυνε το σφίξιμο που είχε πέσει από γεγονότα που δεν πρέπει να ξεχνιούνται.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών, κ Χατζηκωνσταντίνου Μανώλης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών «Ιωνία», κ Καζίλας Μιχάλης. Άριστος ο συντονισμός από τον κ Αραμπατζόγλου Αντώνιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook