Κατηγορία: Δεύτερα πιάτα/ Ζυμαρικά

Υλικά
• 200 γρ. κριθαράκι μέτριο
• 100 γρ. κοτόπουλο φιλέτο (στήθος), κομμένο σε μικρά μπαστουνάκια
• 60 γρ. παρθένο ελαιόλαδο
• 400 γρ. ζωμό κοτόπουλο
• 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο
• 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 60 γρ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
• 80 γρ. στρογγυλά μανιτάρια, σε φέτες
• 30 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 100 γρ. φύλλα σπανακιού
• 20 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 5 γρ. βασιλικό αποξηραμένο
• φρεσκοτριμμένη κεφαλογραβιέρα (για το τελείωμα)
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Θωρακίζουμε στο ελαιόλαδο, για 4 λεπτά το κοτόπουλο μαζί με το κριθαράκι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και τις λιαστές ντομάτες και συνεχίζουμε για 2 λεπτά το τσιγάρισμα. Σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μην κολλήσει το ζυμαρικό στον πάτο του σκεύους. Στη συνέχεια βάζουμε το σπανάκι και το μαϊντανό με το βασιλικό. Ο χρόνος ψησίματος είναι λίγο παραπάνω από ότι ένα ριζότο, περίπου 20- 22 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως, τρίβοντας λίγη κεφαλογραβιέρα.