Ο Δήμος Ηρακλείου συμμετέχει στην 3η ετήσια σύνοδο για τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, που διεξάγεται στις Βρυξέλλες στις 26 και 27 Νοεμβρίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Περίπου 450 εκπρόσωποι φορέων, οργανώσεων και οργανισμών συζητούν για το ζήτημα της φτώχειας, τις πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί και το σχεδιασμό για το μέλλον.

Ο Δήμος Ηρακλείου, κλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμμετέχει, καθώς υλοποιεί πλήθος δράσεων, για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και αποτελεί το μοναδικό εκπρόσωπο από την αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Δέσποινα Συγγελάκη, που παρακολουθεί τις εργασίες αναφέρει:

«Είναι ενθαρρυντικό ότι έχει αρχίσει ο διάλογος στην Ευρώπη σε άλλη βάση και αναγνωρίζεται ότι η αντιμετώπιση της φτώχειας δεν είναι εθνικό, αλλά ευρωπαϊκό ζήτημα. Επιπλέον, ότι απαιτείται νέα μεθοδολογία και σχεδιασμός και, κυρίως, πολιτική βούληση, ώστε η φτώχεια να αντιμετωπιστεί όχι προσωρινά αλλά ριζικά, για να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η ελευθερία, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια».