Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Αξιωματικών (48χρονου Αστυνόμου και 47χρονου Υπαστυνόμου), που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ενός 49χρονου ιδιοκτήτη τυπογραφείου, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της πλαστογραφίας πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε ύστερα από καταγγελία για χρήση πλαστών πινακίδων στα οχήματά τους, με σκοπό να αποφύγουν την πληρωμή τελών κυκλοφορίας και φόρου πολυτελείας.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας, προέκυψε η εμπλοκή 49χρονου ιδιοκτήτη τυπογραφείου, καθώς και του Υπαστυνόμου σε υπόθεση κατάρτισης και κατοχής πλαστών ενσήμων της ΕΛ.ΑΣ., για τη διαχείριση των οποίων υπεύθυνος ήταν ο ίδιος στην Υπηρεσία του.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, συνέλαβαν τον 47χρονο Υπαστυνόμο, προχθές το μεσημέρι, σε περιοχή της Αττικής, να οδηγεί το αυτοκίνητό του, ενώ όπως διαπιστώθηκε έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Επίσης προέκυψε ότι οι κρατικές πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, είχαν παραδοθεί από τον ίδιο στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. σύμφωνα με τη σχετική δήλωση ακινησίας (έτους 2012).

Για τη διερεύνηση του σκέλους της υπόθεσης αναφορικά με την πλαστότητα ενσήμων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο γραφείο του Υπαστυνόμου στην Υπηρεσία του, κατά τη διάρκεια της οποίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 ένσημα των 0,44 ευρώ, (1.100) των 0,23 ευρώ, (3.400) των 0,15 ευρώ και (4.037) των 0,35 ευρώ.

Επίσης, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην επιχείρηση του 49χρονου ιδιώτη, όπου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μία πλαστή πινακίδα οχήματος.

Επιπλέον, από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε όχημα ιδιοκτησίας του, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρικών Αρχών, διαπιστώθηκε ότι με τον ίδιο αριθμό πλαισίου υπάρχει σε ισχύ άδεια κυκλοφορίας οχήματος (ιδίου τύπου και χρώματος), με αριθμό κυκλοφορίας Ελληνικών Αρχών, στο όνομα της συζύγου του.

Τα παραπάνω κατασχεθέντα ένσημα της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και άλλα που κατείχαν αστυνομικοί της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, θα αποσταλούν στη Δ.Ε.Ε. για εργαστηριακές εξετάσεις.

Πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες κατασχέθηκαν, διαπιστώθηκε ακόμα, ύστερα από έλεγχο, ότι έφερε και το αυτοκίνητο του 48χρονου Αστυνόμου.

Ο συλληφθείς αστυνομικός, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

newpost.gr