Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα L\’ Express που κυκλοφορεί αύριο Τετάρτη άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνησή του ενδέχεται να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος το Φθινόπωρο και διαβεβαίωσε ότι «θα αναλάβει τις ευθύνες της» στην περίπτωση που η ειρηνευτική διαδικασία δεν προχωρήσει.

«Εάν η ειρηνευτική διαδικασία επαναληφθεί το καλοκαίρι, η Γαλλία θα προτείνει να αφεθούν οι πρωταγωνιστές να συζητήσουν χωρίς να ανατραπεί το χρονοδιάγραμμα. Αντιθέτως εάν οι συνομιλίες εξακολουθήσουν να είναι τελματωμένες έως το Σεπτέμβριο, η Γαλλία θα αναλάβει τις ευθύνες της στο κεντρικό ζήτημα της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους», ανέφερε ο Νικολά Σαρκοζί.

«Η ιδέα ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας είναι επικίνδυνη. Δεν έχουμε χρόνο και πρέπει όλα να ολοκληρωθούν» είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαρκοζί αναφέρεται δημοσίως στην πιθανότητα αναγνώρισης του Παλαιστινιακού κράτους από τη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμα ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook