Με το σύνθημα "Κοινωνία σε κρίση, γονείς σε δράση" , γονείς και παιδιά του Δήμου Αγ. Νικολάου, θα προχωρήσουν την Παρασκευή 29/11, σε συμβολική κατάληψη του Δήμου, διαμαρτυρόμενοι για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού σε παιδικούς σταθμούς, γεγονός που αναγκάζει παιδιά να αποχωρούν από σταθμούς, δημιουργώντας προβλήματα τόσο σε αυτά όσο και στις οικογένειές τους.

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων 5 παιδικών σταθμών του Δήμου Αγ. Νικολάου, στους οποίους φιλοξενούνται 300 περίπου παιδιά, σε ανακοίνωσή του εκφράζει την έντονη ανησυχία για την απογύμνωση του Οργανισμού Κοινωνικών Υπηρεσιών από προσωπικό.

Όπως σημειώνουν

Ήδη έχουν αποχωρήσει 25 παιδιά από τα τμήματα λόγω της εκδίκασης σε πρώτο βαθμό υπόθεσης που αφορούσε προσωπικό με σύμβαση έργου που έληξε, δημιουργώντας προβλήματα στον προγραμματισμό των οικογενειών των παιδιών που έφυγαν από τους παιδικούς. Γνωρίζουμε ότι θα αποχωρήσουν και άλλοι εργαζόμενοι λόγω συνταξιοδότησης και μετακίνησης τους με αποτέλεσμα να είναι προ των πυλών η αποχώρηση περισσότερων παιδιών.

Μας έχουν ενημερώσει από τον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου (ΟΚΥΔΑΝ) οτι έχουν κάνει τις απαραίτητες για την πρόσληψη 8 εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών των παιδικών σταθμών επίσης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου με προσωπική του παρουσία στο γραφείο του Υπουργού κ. Μιχελάκη είχε αποσπάσει την υπόσχεση ότι θα προχωρήσει η διαδικασία για την πρόσληψη τους μέσω ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε από τον ΟΚΥΔΑΝ η διαδικασία προχωράει και μένουν μόνο οι υπογραφές που χρειάζονται από τους αρμόδιους υπουργούς. Αυτό όμως θα χρειαστεί, μαζί με τις διαδικασίες πρόσληψης, περισσότερο από δύο μήνες. Το πρόβλημα λοιπόν υπάρχει και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο από τον Ιανουάριο 2014 που θα λήξουν και οι τελευταίες δίμηνες συμβάσεις.

Επιδιώκουμε με αυτή μας την δράση να τονώσουμε την ανάγκη ώστε να προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου ώστε να μην χρειαστεί να αποχωρήσουν επιπλέων παιδιά από τα τμήματα τους δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειες του .