Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν πως ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα συνεχίζονται μέσω e-mail και ότι υπάρχει πρόοδος.

Ρεαλιστικό πλαίσιο συμφωνίας με την Κυβέρνηση ζητεί η τρόικα για να επιστρέψει την επόμενη εβδομάδα.

Ενώ ήταν βέβαιη η επιστροφή τους και η έναρξη των διαπραγματεύσεων από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, χθες γνωστοποιήθηκε από κυβερνητικές πηγές πως δεν είναι βέβαιος ο χρόνος επιστροφής, με αιτιολογία τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή και την αναγκαία παρουσία των υπουργών που διαπραγματεύονται με τους ελεγκτές.

Ωστόσο ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα έχει διαμηνύσει πως δεν βλέπει το λόγο να επιστρέψει στην Αθήνα, όσο υπάρχουν εκκρεμότητες, με τα προαπαιτούμενα, καθώς επίσης και με το δημοσιονομικό κενό του 2014. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε κοινοτική πηγή.

Απαντώντας σε ερώτηση της \”Ν\” σχετικά με το αν η τροικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις αρχές Δεκεμβρίου, όπως είχε δηλώσει πριν από λίγες μέρες ο Ολι Ρεν, ο εκπρόσωπός του Σάιμον Ό Κόνορ ανέφερε ότι «δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία επιστροφής της αποστολής της τρόικας στην Αθήνα», προσθέτοντας ότι «θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση οταν ληφθεί η απόφαση».

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook