Το "μονοπώλιο" της AEGEAN μάλλον δεν θα κρατήσει πολύ.

Πέντε νέα δρομολόγια εξωτερικού από και προς την Ελλάδα, τα οποία θα ξεκινήσουν τη θερινή σεζόν του 2014, ανακοίνωσε χθες από την Αθήνα ο «υπ' αριθμόν 3» της διοίκησης της Easyjet και διευθυντής Ευρώπης των αερογραμμών κ. Μάικ Κάμπελ.

Όπως τόνισε, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους, από τον Απρίλιο του 2014 και με συχνότητα δύο πτήσεων ανά εβδομάδα, η Αθήνα θα συνδέεται με το Αμβούργο, το Ηράκλειο με το Εδιμβούργο και η Κως με τη Γλασκώβη.

Επίσης, από τον Ιούλιο θα ξεκινήσουν πτήσεις από τη Νάπολη τόσο προς τη Μύκονο όσο και προς την Κέρκυρα.

Στόχος της Easyjet, είπε ο κ. Κάμπελ, είναι η διεύρυνση και επιμήκυνση των δρομολογίων καθ' όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, καθώς δίδεται η ευκαιρία για καλύτερη εκμετάλλευση του τουριστικού ρεύματος, με τη συνολική χωρητικότητα της εταιρείας στην Ελλάδα να αυξάνεται κατά 7%, με εκτιμώμενη μετακίνηση δύο εκατ. επιβατών.

Όπως τόνισε, η εταιρεία αναμένει καλές αποδόσεις από τα δρομολόγια, με το χαμηλό κόμιστρο να παραμένει βασικό κομμάτι της στρατηγικής της. Το 2013 η Easyjet θα κλείσει με 1,7 εκατ. επιβάτες και 55 δρομολόγια από και προς την Ελλάδα.

Κ.Σ