Χωρίς οριστική λύση παραμένει το πρόβλημα με την έλλειψη γιατρού στο ακριτικό νησί της Γαύδου, καθώς, σύμφωνα με απάντηση του αρμόδιου Υπουργού κ. Άδωνη Γεωργιάδη, θέσεις ιατρών στο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού, έχουν προκηρυχτεί κατ\’επανάληψη χωρίς όμως να έχει εκδηλωθεί κανέναν ενδιαφέρον.

Μάλιστα η τελευταία προκήρυξη για την κάλυψη δύο κενών θέσεων, έληξε στις 29 Νοεμβρίου.

Από τις 2 Νοεμβριου, γιατρός από το Νοσοκομείο Χανίων μετακινείται στη Γαύδο ως προσωρινή λύση για τις εκεί ανάγκες του Περιφερειακού Ιατρείου, μια κίνηση που καλύπτει για λίγο το πρόβλημα.

Αυτά σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε αναφορά του βουλευτή Ηρακλείου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κ. Νότη Μαριά.

Συγκεκριμένα:

Σε σχέση με την υπ’αριθ. 825/1.10.2013 αναφορά του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχη Οικονομικών και Βουλευτή Ηρακλείου Νότη Μαριά που κατατέθηκε στις 24.9.2013, σχετικά με την έλλειψη γιατρού στη Γαύδο, ο αρμόδιος Υπουργός Υγείας απέστειλε την παρακάτω υπ’αριθ. Γ.Π 91667/7.11.2013 απάντηση:

«Σύμφωνα με το αρ.πρωτ. 11015/31-10-2013 έγγραφο της ΔΥΠΕ Κρήτης, από 2 Νοεμβρίου γιατρός του Γ.Ν. Χανίων μετακινείται στο ΠΙ Γαύδου, προκειμένου να εξυπηρετήσει προσωρινά τις εκεί ανάγκες υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι θέσεις των ιατρών του ΠΙ Γαύδου έχουν προκηρυχθεί κατ\’ επανάληψη και έχουν αποβεί άγονες, χωρίς να έχει εκδηλωθεί κανένα ενδιαφέρον.

Η τελευταία προκήρυξη για την κάλυψη των 2 κενών θέσεων έληξε την Τρίτη 29-10-2013.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook