Εκεί, στο Λασίθι η ρακί είναι καλή και οι κουζουλοί πολλοί.

Υπάρχουν όμως και μερικές παραφωνίες, που χωρίς σώνει και καλά να έχουν κάτι το επιλήψιμο θα έπρεπε να περάσουν από το ψιλό χτένι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η αντιπεριφεριάρχης Λασιθίου, κα. Πελαγία Πετράκη, ανέλαβε τα καθήκοντά της μόλις τον Σεπτέμβριο του 2013. 

Θέλοντας να της κάνει ένα μικρό δώρο, ο δήμαρχος Σητείας, κ. Θεόδωρος Πατεράκης ανέθεσε στην τεχνική εταιρία την οποία διατηρεί η κ. Αντιπεριφερειάρχης, με απευθείας ανάθεση, την επισκευή του παλαιού δημοτικού σχολείου Χαμεζίου έναντι 12.000 ευρώ. Θα πει κάποιος ότι μια μικρής αξίας επισκευή με απευθείας ανάθεση δεν είναι δα τίποτα το σοβαρό.Έλα όμως που η κ. Αντιπεριφεριάρχης λίγες μόνο μέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντά της, κέρδισε έναν διαγωνισμό για "Βελτίωση Αρδευτικού Δικτύου Τοπικής Κοινότητας Παπαγιαννάδων, Δήμου Σητείας" έναντι 412.050,00 ευρώ και πάλι με αντισυμβαλλόμενο τον δήμαρχο Σητείας.

Είναι σε κάθε περίπτωση περίεργο ένα ανώτατο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης, εν προκειμένω η Αντιπεριφερειάρχης, να φορά ταυτόχρονα τέσσερα καπέλα, του ελέγχοντος και του ελεγχομένου, του αμείβοντος και του αμειβομένου.

Μπορεί όλα να είναι νόμιμα. Μπορεί όλα να έγιναν με τέτοια διαφάνεια που όπως έλεγε και μια διαφήμιση «τα κάνει αόρατα». 

Όμως καμιά φορά τα αόρατα πράγματα κρύβουν κινδύνους. Ένας από αυτούς κρύβεται στο αιώνιο ερώτημα το νόμιμο είναι και ηθικό;

(Εφημερίδα newsbomb)

... Και επικεφαλής εργοταξιακού γραφείου συν τοις άλλοις !!!Σε συνέχεια όλων όσων έχουν γραφεί τις τελευταίες ώρες για το καυτό θέμα των αναθέσεων στην κ. Αντιπεριφερειάρχη , απο την παράταξη του Δήμου Αγ.Νικολάου "Δημοτική Συνεργασία" δημοσιοποιήθηκε αντίγραφο της σύμβασης που υπεγράφη ανάμεσα στον Δήμαρχο Σητείας και την ίδια με ημερομηνία 11.11.2013.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης "στο έγγραφο αυτό δηλώνεται ότι η κ. Αντιπεριφερειάρχης ορίζεται ως επικεφαλής του εργοταξιακού γραφείου και δηλώνεται επίσης ότι θα ασχοληθεί η ίδια με την κατασκευή του έργου (!!!) και όλα αυτά υπογράφονται στις 11.11.2013.

Αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν και αν λειτουργούν θεσμοί στην χώρα αυτή...

Βέβαια για εμάς το θέμα δεν σταματάει εδώ. Εχουμε μπροστά μας και την πρόσληψη συμβούλου σε θέματα Management και Marketing απο την κ. Αντιπεριφερειάρχη , η οποία μεσούσης μιας απίστευτης οικονομικής κρίσης επιλέγει να προσλάβει ειδική σύμβουλο για ουσιαστικά τετράμηνη θητεία (μετρήστε καλά τους μήνες και μην υπολογίσετε το διάστημα απο τις εκλογές και μετά γιατί πλέον θα ετοιμάζετε για παράδοση ...).

Αν προσέξατε καλά ομιλούμε για σύμβουλο και προσδιορίζουμε ότι οι πληροφορίες μας λένε ότι θα είναι γένους θηλυκού και ... !!! Εμείς σταματάμε εδώ , ελπίζουμε να μην προχωρήσουν τα πράγματα όπως μας έχουν πολύ καλά πληροφορήσει.

Είμαστε σίγουροι ότι πλέον έχετε καταλάβει ότι γνωρίζουμε κάποια πράγματα και δεν πρόκειται να σιωπήσουμε. Εχουμε αποφασίσει ότι όλα θα γίνονται με διαφάνεια και ότι βρίσκουμε μπροστά μας το οποίο είναι θολό θα βοηθάμε στην ανάδειξη του και την αξιολόγηση του απο τον απλό κόσμο στην συνέχεια."